Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijekom opake nevere

Bravo dečki! Hrvati spasili jedriličare i francuskog buldoga iz uzburkanog Atlantika

Foto: Strand Shipping
17.01.2020.
u 22:53

Vrijeme je bilo toliko loše da se akcija spašavanja prekidala čak pet puta. No unatoč vjetru i valovima, MV Sund uspio je doprijeti do jedriličara oko 15 sati.

Pod zapovjedništvom riječkog kapetana Ivana Verašića brod MV Sunda grčkog brodara Seastar spasio je četvero jedriličara koji su zapeli u Atlanskom oceanu 10. siječnja. Jedrilica je ostala bez pogona, a još prije tjedan dana posada MV Sunda dobila je obavijest da se bore s četiri metara visokim valovima i jakim vjetrom.

- Uspostavili smo kontakt putem VHF radija i saznali da je s posadom sve u redu, jedino što su umorni. Dogovorili smo odgodu spašavanja za sljedeće jutro zbog vremenskih neprilika i noći. Nedugo potom uspostavili smo i prvi vizualni kontakt s jedrilicom, a cijelu noć ostajemo u blizini u slučaju hitnoće - objasnio je kapetan Veršić za Novi list. S njim su na brodu bila još dva Hrvata, prvi časnik palube Ivan Moro iz Sinja te drugi časnik palube Saša Katavić iz Kaštela. 

Idućeg jutra agonija jedriličara se nastavila. Vrijeme je bilo toliko loše da se akcija spašavanja prekidala čak pet puta. No unatoč vjetru i valovima, MV Sund uspio je doprijeti do jedriličara oko 15 sati.

Spašeno je troje francuskih državljana, majka, otac i dijete (16) te portugalska državljanka koja im je ujedno bila i skiperica. S njima je također bio i maleni francuski buldog. Svi su prošli bez ozljeda tijekom spašavanja. 

Posada jedrilice iskrcala se u u brazilskoj luci Macapa, a MV Sunda nastavila je putovanje Amazonom uzvodno i trenutno je na iskrcaju na Sanremu.

 

 

Komentara 2

DU
Deleted user
23:00 17.01.2020.

Tu mi jedino žao peseka on nema mogućosti prije razmisliti i ne krenuti s tim vanglinom na Atlantik,

MA
majstorsmora
02:19 18.01.2020.

Pomorac sam i pas u nikakvoj kombinaciji nije bitan u ovoj prici. Triba odvojit bitno od nebitnoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije