Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOTIVI NAPADAČA

Bratu poslao poruku da će si nauditi pa krenuo u pucnjavu

paul ciancia
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.11.2013.
u 10:14

Kod Ciancije je pronađena velika količina streljiva, bilo ga je dovoljno da ubije svakog na terminalu, rekao je gradonačelnik Los Angelesa

U američkim medijima pojavljuje se sve više informacija o motivima jučerašnje pucnjave u zračnoj luci u Los Angelesu u kojoj je ubijena jedna osoba, a ranjeno ih je još najmanje šestero. Washington Post tako piše kako je navodni počinitelj, kojeg je policija ranila i uhitila, mlađem bratu poslao SMS pišući kako bi si mogao nauditi, a kod uhićenja mu je pronađena poruka u kojoj piše kako "želi ubiti TSA" (Agencija za transportnu sigurnost), otkrile su vlasti.

Paul A. Ciancia (23) iz Los Angelesa odrastao je u malom gradu Pennsvilleu u New Jerseyu. Tamošnji šef policije Allen Cummings rekao je da nikad nije bilo problema ni s jednim članom obitelji. No, tog petka Ciancijin otac nazvao ga je i pitao: "Je li to moj sin na TV-u?"

Otac ga je ranije tog dana nazvao zbog suicidalne poruke, a Cummings je kontaktirao policiju u Los Angelesu da provjere u kakvom je stanju mladić. Tamošnji policajci kod Ciancije su pronašli samo njegove cimere, koji su im rekli da je Ciancia djelovao dobro u četvrtak, ali i da ga nisu vidjeli u petak.

Kod Ciancije je pronađena velika količina streljiva, piše CNN. Gradonačelnik Eric Garcetti rekao je kako je imao dovoljno streljiva da "doslovno ubije svakog na tom terminalu". Svjedoci pucnjave rekli su da je Ciancia ispitivao ljude rade li za TSA, a ako bi odgovorili da nisu nastavio bi hodati. Osoba koju je ubio bio je upravo zaposlenik TSA-e Gerardo Hernandez, a ranjena su još dvojica zaposlenika te agencije.

Komentara 1

Avatar Bik
Bik
10:57 02.11.2013.

sigurno je prije toga igro GTA 5

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije