Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bratislava

Više tisuća Slovaka prosvjeduje protiv korupcije

Sve veći prosvjedi u Slovačkoj protiv premijera
Foto: Reuters
09.03.2018.
u 20:53

Skup je počeo mirno s nekoliko govora, što je demantiralo Ficovu zabrinutost za moguće izbijanje nasilja

Najmanje deset tisuća osoba okupilo se u petak navečer na trgu u Bratislavi na prosvjedu protiv korupcije na kojem su tražili ostavku premijera Roberta Fica, čiji je mađarski kolega u Budimpešti izjavio kako događanja u Slovačkoj nose potpis Georgea Sorosa.

Prosvjed je organiziran nakon ubojstva istraživačkog novinara Jan Kuciaka prošlog mjeseca, koje je izazvalo šok u Slovačkoj i u inozemstvu. Kuciak i zaručnica su ubijeni vatrenim oružjem. On je istraživao slučajeve političke korupcije i navodnu umiješanost talijanske mafije u projekte financirane sredstvima EU-a u Slovačkoj.  Prosvjednici su nosili transparente na kojima su tražili "Ostavke, molimo vas" i nešto agresivnije upozoravali "Fico spava s mafijom".

Skup je počeo mirno s nekoliko govora, što je demantiralo Ficovu zabrinutost za moguće izbijanje nasilja. Prije tjedan dana, tisuće osoba, među kojima 25.000 u Bratislavi, sudjelovale su u prosvjedima protiv korupcije, tražili ostavke premijera  i njegovog ministra unutrašnjih poslova Roberta Kalinaka.

Događaji u Slovačkoj imaju Sorosev potpis - Orban 

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u petak mađarskim medijima, kako prenosi agencija MTI, da bi američki financijaš Soros i njegova organizacija učinili sve što je u njihovoj moći da sruše vlade koje se protive imigraciji. Vidim "otiske Sorosa i njegove organizacije" u nedavnim događanjima u Slovačkoj i nema sumnje da "Soroseva mreža čini sve što je u njezinoj moći da svrgne svaku vladu koja se protivi imigraciji", rekao je. Aktualna slovačka vlada protivi se migracijama i odbija pretvoriti državu u zemlju imigranata, rekao je Orban, dodajući da Sorosove organizacije nemilosrdno napadaju i nastavit će napadati premijere takvih vlada.

Komentara 1

LU
Lujo123
09:44 10.03.2018.

koja od "demokratslih" tajnih službi koordinira i financira ova okupljanja?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije