Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likvidiran Franjo Orešković

Brat poznatog ličkog ugostitelja Macole ubijen jednim metkom

22.04.2016., Zagreb - Mjesto gdje je jucer pronadjeno mrtvo tijelo Franje Oreskovica iz Otocca.  Jucer nesto iza 21 sat policija je dobila dojavu kako se na ulici nalazi tijelo mrtvog muskarca.  Tijelo je pronadjeno u Lopudskoj ulici na Sigecici. Photo: J
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
23.04.2016.
u 09:35

Macolin brat navodno je bio poznat kao strastveni kockar, no policiji nije prijavio nikakve prijetnje

Franjo Orešković (53) iz Otočca, brat ličkog ugostitelja Željka Oreškovića Macole, ubijen je hicem iz vatrenog oružja u četvrtak oko 21 sat u zagrebačkoj Lopudskoj ulici ispred kućnog broja 8.

Nakon što je spalio jedan metak u gornji dio Oreškovićeva tijela, nepoznati ubojica je pobjegao i zagrebačka policija za njim intenzivno traga.

– Čula sam samo jedan, i to prigušen pucanj, zvučalo mi je kao nekakva najslabija petarda. Kad sam izašla iz kuće, prvo nisam ni vidjela da muškarac leži na cesti pa sam se vratila unutra. Međutim, tada sam čula susjeda da nešto govori, ponovno sam izašla i vidjela čovjeka kako leži na tlu. Bio je okrenut licem prema dolje, ruke su mu bile ispod tijela i oko njega je bilo puno krvi. Prizor je baš bio potresan – kaže jedna stanarka Lopudske ulice. Radi se, inače, o mirnom dijelu ulice sa svega nekoliko kuća okruženim zgradama, a očevici govore da je ubojica navodno pobjegao prema Ulici grada Vukovara.

Imao unajmljen stan?

Ubijeni Orešković inače je živio u Otočcu, u naselju Biškupljak, a bio je zaposlen na odmorištu Žir u vlasništvu svog brata na autocesti A1 od Zagreba prema Splitu, gdje su motel, restoran i veliko parkiralište za autobuse i automobile.

Što je točno radio u Zagrebu, još se ne zna. U zagrebačkoj policiji u interesu istrage nisu htjeli potvrditi informaciju da je Orešković na Sigečici nedaleko od mjesta ubojstva imao unajmljen stan, kao što se neslužbeno moglo čuti među stanarima obližnjih zgrada, ili je tamo došao kako bi se s nekim našao. Policajci provjeravaju i s kim je sve Orešković prije smrti kontaktirao nadajući se da će doći do korisnog traga.

U potrazi za oružjem

Još se istražuje i je li Orešković neposredno prije ubojstva bio s počiniteljem ili je bila riječ o “sačekuši”. Nakon što su stanari Lopudske pozvali policiju i nakon što je utvrđeno da je Orešković ubijen, istražitelji su razgovarali sa svim susjedima kako bi saznali korisne informacije, a u potrazi za tragovima pretražili su i sve okolne ulice te prevrtali kante za smeće. Neslužbeno doznajemo da oružje iz kojeg je ubijen Orešković još nije nađeno, a desetak policajaca i jučer je u prijepodnevnim satima češljalo teren u blizini mjesta zločina.

Nije poznato ni koji je motiv ubojstva, no neslužbeno doznajemo da je Orešković bio poznat strastveni kockar i nije isključeno da je brat najpoznatijeg ličkog ugostitelja upao u neprilike. Iako Orešković policiji nije prijavljivao nikakve prijetnje, u rasvjetljavanju ubojstva policija će zasigurno slijediti i taj trag. U PU ličko-senjskoj nisu htjeli otkriti jesu li imali nekih postupanja prema ubijenom Oreškoviću.

Je li se njegov brat nekom zamjerio, pokušali smo doznati i od ugostitelja Macole, no on je jučer bio u potpunom šoku. Bratovo ubojstvo u Zagrebu previše ga je potreslo i nije bio u stanju razgovarati s novinarima. 

>>Muškarac ubijen u Zagrebu je Macolin brat

Komentara 4

KR
kruti
12:47 23.04.2016.

ZIR,a ne žir

IS
istima
10:32 23.04.2016.

Hm...Letva ima dva kraja......

NN
nino_nr
18:08 23.04.2016.

Ode Francek tati Njofri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije