Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO JOŠ OPORAVLJENIH

Brat blizanac prvooboljelog od koronavirusa u Hrvatskoj izašao je iz bolnice

Klinika za infektivne bolesti
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
12.03.2020.
u 12:20

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je da u Hrvatskoj za sada nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa

Brat blizanac prvooboljelog od koronavirusa u Hrvatskoj izašao je iz bolnice. Imao je dva negativna testa na koronavirus te je napustio Kliniku ''Dr. Fran Mihaljević''. Kako doznajemo, iz bolnice bi uskoro trebali biti pušteni prvooboljeli i njegova djevojka.

"Brat prvooboljelog više nije nositelj virusa", kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Prvi pacijent zaražen koronavirusom je mladić koji radi u kompaniji Ericsson Nikola Tesla. On je boravio u Milanu, gdje je bio na utakmici Lige prvaka. Potom je zaraza potvrđena kod njegova brata blizanca koji je zaposlenik HEP-a i kod djevojke prvooboljelog.

Podsjetimo, prvi oboljeli autobusom je putovao iz Italije. Kada je primijetio simptome, javio se dežurnom epidemiologu koji ga je uputio u bolnicu. Svi troje imali su blagu kliničku sliku.

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je danas na sjednici Vlade novu mjeru suzbijanja širenja koronavirusa kojom se preporučuje odgoda ili ograničavanje okupljanja s više od stotinu ljudi. Predstavljajući mjere na sastanku Stožera civilne zaštite u četvrtak u Vladi, Beroš je naveo da je preporuka do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 ljudi. Predlaže se također održavanje sportskih natjecanja bez gledatelja.

Video: Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je objavio da u Hrvatskoj za sada nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Ključne riječi

Komentara 5

AD
adler77
12:12 12.03.2020.

Too bjezi I korona iz HR....sad kad koroni uvedemo porez obilazit ce hr u širokom luku😷😂

DE
deda1234
13:16 12.03.2020.

Je to sad znaci da vise nemoze dobit koronu...

NA
najljepšiji
12:52 12.03.2020.

Jeri otvorijo instagrama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije