Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIZZA BUDUĆNOSTI

Brašno od cvrčka, umjetna rajčica, sir od lješnjaka

Pizza
Foto: Thinkstock
10.10.2019.
u 08:37

Mlijeko dobiveno od badema ili kokosa također nije novitet, a očito je zanimljiva ideja za proizvodnju sira. Umjesto maslinova ulja koristilo se ono dobiveno od algi.

Britanski novinari imali su priliku probati pizzu budućnosti za koju se tijesto pravilo od cvrčaka, umak je od rajčica uzgojenih u umjetnom tlu, a sir od orašastih plodova. Pizza je djelo stručnjaka koji su dobili zadatak da osmisle kako bi izgledala pizza margherita kakvu ćemo jesti 2039. godine kao dio znanstvenog sajma Big Bang Fair.

Pizza budućnosti izgleda kao obična pizza, ali sve ostalo nije nimalo uobičajeno. Novinari Daily Maila svjedoče kako okus uopće nije tako loš, tijesto je pomalo zemljanog okusa, no rajčice su ukusno slatkaste. Ipak, nije sve baš tako revolucionarno. Hidroponski uzgoj kojim su dobivene rajčice poznat je i u nas, brašna od cvrčaka možda još nema, no ono se doista koristi za peciva u Finskoj, pa čak i u Češkoj.

Mlijeko dobiveno od badema ili kokosa također nije novitet, a očito je zanimljiva ideja za proizvodnju sira. Umjesto maslinova ulja koristilo se ono dobiveno od algi. Sve krajnje ekološki, i po svemu sudeći ne tako loše.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
08:53 10.10.2019.

pa rekli ste da je pizza opasna, da to treba izbjegavati, a sad ju reklamirate!! pizza bez šunke/pršuta, sira, pravog umaka, i pravog tijesta od brašna i nije pizza! možda izgleda slično, ali nije. još malo pa stiže zamjena za vino, sokovi već jesu umjetni, sve umjetne arome u šećernom sirupu. čisto malo fali, pa ćemo i priležnice imati na baterije.

DU
Deleted user
08:47 10.10.2019.

Pizza budućnosti??? Za koga??? Za mene sigurno ne!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije