Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josip čerina

'Branko Vukšić namjerno je kršio zakon i narušio ugled HRT-a'

branko vukšić, portal
Patrik Macek/PIXSELL
12.04.2012.
u 14:58

Vukšić je nakon ostavke petero članova vijeća propustio sazvati sjednicu na kojoj bi Odbor za medije raspisao natječaj za popunu upražnjenih mjesta

 – Predsjednik Odbora za medije Branko Vukšić svjesno je i namjerno kršio zakon i time narušio ugled HRT-a te vršio blokadu Programskog vijeća – rekao je na početku sjednice Programskog vijeća HRT-a njegov član Josip Čerina koji je upozorio i na to da se od veljače odugovlači sa sazivanjem sjednice Odbora za medije.

Naime, Vukušić je nakon ostavke petero članova vijeća propustio sazvati sjednicu na kojoj bi Odbor za medije raspisao natječaj za popunu tih upražnjenih mjesta. Iako nije siguran da je Vukšić postupio nezakonito, Ivo Goldstein uvjeren je da je njegov potez neodgovoran.

Članovi vijeća koje se nakon ostavki Sanje Ivić, Viktorije Car, Milana Kujundžića, Ante Tomića i Darka Grivičića svelo na svega šest članova uputilo je kritiku i saborskom odboru jer smatraju da i on kasni s održavanjem sjednice koja je najavljena za 19. travnja. Predsjednica vijeća Nada Zgrabljić Rotar iskoristila je prigodu i upozorila da, premda nije u punom sastavu od 11 članova te ne može dvotrećinskom većinom donositi odluke, vijeće radi ''relativno uspješno''.

Komentara 1

CA
campa
15:17 12.04.2012.

Počela je kampanja političkih poslušnika iz medija kako oblatiti sve neistomišljenike i protivnike koji i smim izjavama koje se protive i kritiziraju političke i menađerske elite u Hrvackoj koje su uzele za pravo staviti se iznad zakona i vode politiku osobne koristi,zanemarujuči interese naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije