Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedni kandidat

Branko Hrvatin dobiva i treći mandat na čelu Vrhovnog suda!

Branko Hrvatin (1)
Patrik Macek/PIXSELL
12.06.2013.
u 13:34

Kako se neslužbeno doznaje, vladajuća većina podržat će prijedlog predsjednika RH i potvrditi čelniku Vrhovnog suda još jedan mandat. Sadašnji mandat, za koji ga je 2009. predložio tadašnji predsjednik Mesić, ističe mu u srpnju.

Dosadašnji predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin ostat će na toj dužnosti i u trećem mandatu, nakon što je predsjednik RH Ivo Josipović Saboru na izbor poslao samo jednog kandidata – Branka Hrvatina. 

Prijedlog je Josipović uputio još prošli tjedan, a o njemu će u petak raspravljati Odbor za pravosuđe koji će imati priliku i saslušati Hrvatina te mu postavljati pitanja. Kako se neslužbeno doznaje, vladajuća većina podržat će prijedlog predsjednika RH i potvrditi novom-starom čelniku Vrhovnog suda još jedan mandat. Sadašnji mandat, za koji ga je 2009. predložio tadašnji predsjednik Stjepan Mesić, ističe mu u srpnju.

U svom dopisu Saboru Josipović je kratko naveo da je riječ o diplomiranom pravniku koji je bio sudac Općinskog suda, Županijskog te Vrhovnog te da je trenutačno predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva.

>>Otkrivamo imovinske kartice: Koliko su bogati suci u Hrvatskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije