Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE GOVORE ISTINU'

Grčić odgovorio HDZ-u: Definitivno se manipulira s podacima

Branko Grčić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
04.09.2015.
u 15:55

Prethodna vlada u četiri godine ugovorila je pet puta manje nego naša vlada u tri i pol godine

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić u razgovoru za Radio Dalmaciju reagirao je na kritike HDZ-a prema kojima Grčić krivo prezentira izvješća o europskim fondovima.

- To je čisto oporbeno zanovijetanje, njihova je funkcija da kritiziraju, a naša je da građanima iznosimo prave informacije i podatke - rekao je Grčić, a na pitanje voditelja znači li to da HDZ-ovci lažu nastavio je:

- To ste vi rekli, ja ću to malo blaže reći, kao neki njihovi visoki predstavnici kažem da ne govore istinu. Malo se zezam, ali se definitivno manipulira s podacima. Trenutna situacija je takva da smo mi dogovorili do sada sva raspoloživa sredstva pa čak i nešto više od toga jer neki projekti, koji su ugovoreni, prelaze raspoložive alokacije i bit će fazirani. Što to znači - znači da će jedan dio tih projekta biti financiran iz razdoblja 2014. -2020. Mi smo ugovorili svih milijardu i 290 milijuna eura koliko nam je dosad bilo na raspolaganju, potrošili smo novce na terenu negdje 50-tak posto, i do kraja 2016. godine se svi ti projekti do kraja trebaju realizirati. Čisto za usporedbu sa prethodnom vladom – ta je vlada u četiri godine ugovorila pet puta manje nego naša vlada u tri i pol godine. Znači negdje oko 250 milijuna, a sada je ugovoreno preko milijardu i 290 milijuna.

Grčić je također rekao da je rast BDP-a od 1,2 posto posljedica ne samo rasta izvoza već svih komponenti BDP-a te da su građani, a ne on, u anketi rekli se budi potrošački optimizam u Hrvatskoj. Rekao je i da su mediji izvukli iz konteksta njegove riječi kada je pozvao građane da troše ono što su stavljali sa strane.

>> Grčić: Hrvatska ide naprijed, građani mogu početi trošiti kune koje su stavljali na stranu

>> Branko 
Grčić naša je verzija Marije Antoanete

Komentara 46

Avatar mili99
mili99
16:14 04.09.2015.

Grcicu, ti si ministar propasti. To kako ti mozes unistavati Hrvataku svojim ne radom,pa to nitko tako ne moze.

Avatar mili99
mili99
16:15 04.09.2015.

Jedina smo zemlja koja je vise novca uplatila u EU nego povukla novca iz fondova. "Hvala" Grcicu!

Avatar mili99
mili99
16:16 04.09.2015.

Ministar vjecnog optimizma, to je Grcic!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije