Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Branitelji Splitsko-dalmatinske županije: Vratite HOS-ovcima "Za dom spremni"

HOS,spomenik
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
10.02.2015.
u 14:19

- Službeni znak pripadnika HOS-a i 9.bojne HOS-a iz Domovinskog rata bio je u službenoj upotrebi i prošao je sve državne institucije – zaključili su.

-Mi hrvatski branitelji i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga Splitsko-dalmatinske županije najoštrije osuđujemo nedemokratski čin oštećenja spomen obilježja 46-orici poginulih hrvatskih vitezova pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu skidanjem natpisa 'Za dom spremni'. Od nadležnih državnih institucija tražimo da se žurno ispita tko je i zašto zlouporabio pripadnike MUP-a u noćnom pohodu na spomenik poginulim hrvatskim ratnicima, na čijim rukavima je stajao upravo onaj znak koji je oskvrnavljen u sramotnom noćnom činu – poručili su branitelji u pismu medijima.

Pitaju znači li to da će biti sutra zabranjena koračnica 1. gardijske brigade u kojoj se spominje poklič Za dom spremni ili himna 6. domobranske pukovnije HV u kojoj se pjeva „Za dom spremni domobrani“ ili čak i opera Nikola Šubić Zrinski u kojoj se kliče "Za dom".

-Odgovorno i javno želimo poručiti da mi hrvatski branitelji nismo sljednici niti jedne postrojbe iz 2. svjetskog rata, mi ne želimo imati stigmu ni ustaša, domobrana niti partizana. Veliki dio nas su sinovi ustaša, domobrana i partizana, a zajedno s hrvatskim narodom, uz vodstvo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana obranili smo i oslobodili Hrvatsku državu – poručili su predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga Splitsko- dalmatinske županije. - Službeni znak pripadnika HOS-a i 9.bojne HOS-a iz Domovinskog rata bio je u službenoj upotrebi i prošao je sve državne institucije. Uvijek je sadržavao pozdrav 'Za dom spremni'. I zato vratite poginulim HOS- ovcima 'Za dom spremni', jer su s tim pozdravom živote dali za našu slobodu – zaključili su.

>> Sa spomenika HOS-a uklonjen natpis 'Za dom spremni'

Komentara 33

Avatar comparator
comparator
14:31 10.02.2015.

Mi njima nećemo rušiti crvene petokrake i spomenike jer nas nije smetala njihova borba za slobodnu Dalmacije ali njima smeta borba za slobodnu Hrvatsku. Za dom spremni su izgovarali ljudi u Domovinskom ratu iskljućivo iz domoljubnih razloga a ne iz mržnje prema drugima i drukćijima. Samo slaboumni povezuju hrvatske rijeći s ideologijom. U našoj vojsci su bili i manjinci i s istim žarom izgovarali i branili svoju domovinu Hrvatsku. Sramota je braniti slobodu izražavanja dok se na drugu stranu ekstremnim parlamentarcima dozvoljava dijeljenje selotejpa .Tolerantam se i demokratičan sam ali ono što si dozvoljava ekstremnim manjincima brani se nama večincima .Hajde dosta o tim glupostima i pustite nas normalno živjeti u Hrvatskoj.

KA
kafka
15:04 10.02.2015.

Za dom, za dom - spreman! . . . . . . . . . E, ovo nije 'zabranjeno'.

Avatar sniper
sniper
14:38 10.02.2015.

Ne želim se vratiti u ono šta se događalo davno prije mog rođenja, nego se maksimalno mogu vratiti u nazad do vremena što sam i sam doživio i zbog toga je službeni znak pripadnika HOS-a i 9.bojne HOS-a iz Domovinskog rata nešto sveto što je obranilo Hrvatsku od srpskih rušitelja, ubojica i okupatora. A Crvena zvijezda je simbol osoba za koje znam i koje sam vidio kako su Hrvatsku rušile, a Hrvate ubijali, masakrirali i silovali samo zato što su izglasali svoju neovisnu Domovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije