Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SUBOTU

Branitelji pozivaju na skup na mjestu oštećenog spomenika

Vandali ponovno uništili spomenik poginulim hrvatskim braniteljima
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/7
21.11.2019.
u 14:54

Koordinacija ističe kako su nepoznati počinitelji oskvrnućemo spomenika pokušali poniziti sve one čija su imena za vječnost upisana pred vječnim gorućim plamenom.

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Siska i  Sisačko moslavačke županije poziva na subotnje, mirno i dostojanstveno, okupljanje pokraj spomenika hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana, koji je 26. listopada, od strane još uvijek nepoznatih počinitelja, oštećen. 

“Mi starije generacije, sudionici Domovinskog rata, dužni smo pripovijedati istinu i informirati javnost o svim vrijednostima Domovinskog rata, poticati na mir i razumijevanje te zajedništvo, jer upravo su to vrijednosti bez kojih mi 90- ih godina ne bi mogli izvojevati pobjede i biti sa svojim obiteljima. Ono što nas duboko pogađa i izrazito brine je pojava velike nesnošljivosti među pojedincima koji narušavajući javni red i mir, unose razdor i nemir u naše živote. Kako se i kada ovo mirno razdoblje najednom počelo pretvarati u vrijeme i mjesto kaosa i nesigurnosti?” – stoji u pozivu na subotnji skup u 10 sati.

Koordinacija ističe kako su nepoznati počinitelji oskvrnućemo spomenika pokušali poniziti sve one čija su imena za vječnost upisana pred vječnim gorućim plamenom. 

„Ne samo njih, tim činom povrijedili su njihove obitelji, prijatelje, suborce, sudionike Domovinskog rata, najveće svetinje koja nam je omogućila da slobodno živimo u našoj lijepoj Domovini. Ovo nije prvi puta i pitamo se kako odgajamo svoju djecu, kakvim pričama o ratu svjedoče naša djeca u školi, na ulici, kroz medije. Kakvu istinu o Domovinskom ratu ostavljamo našim nasljednicima?” – stoji u priopćenju Koordinacije koja poručuje kako će u subotu, uz molitvu i paljenje svijeća, poslati poruku zajedništva, međusobnog uvažavanja i tolerancije koju žele ostaviti našim mladim generacijama. 

Počinitelje nedavne devastacije spomenika policija još uvijek nije pronašla, iako je praktički riječ o središtu Siska, a spomenik je brzo popravljen.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar partner
partner
15:33 23.11.2019.

ahahaaaa, obrisani svi komentari koji su pitali zasto tako niste vristali i pisali kad su se rusili spomenici iz NOB-a. e mizorijo jadna, i kao u jugoslaviji bilo jednoumlje.

PU
paul-umpe
16:30 21.11.2019.

pitajte hođu u Sisku on zna sve

DA
danijelrukavina4
15:22 21.11.2019.

Normalno, policija ne može naći počinitelje. Čitaj - manipuliranje ljudima se nastavlja. Već viđeno iz bivše države. Građani se stalno moraju držati u "stanju trajne napetosti". "Ništa nas ne smije iznenaditi", "neprijatelj nikada ne spava", "najgori su unutrašnji neprijatelji". AA iza svega se skrivaju nečasne radnje i mutni poslovi. Možda da branitelji pokušaju pronaći u svojim redovima "branitelje" kojima je smetao spomenik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije