Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv ministarstva

Branitelji i dragovoljci, javite tko bi sve čistio poplavljene terene

poplave, gunja
Davor Javorović/PIXSELL
20.05.2014.
u 16:05

Ministarstvo branitelja apelira na branitelje, dragovoljce Domovinskoga rata i članove njihovih obitelji da se odazovu Državnom zaštitu i spašavanje i žuoanijskim stožerima, za volontiranje u saniranju i čišećnju poplavljenih područja Slavonije. Udruge popis dobrovoljaca trebaju dostaviti

Uz građane, koji se samoinicijativno, ali i na pozive, odazivaju da bi volontirali u pružanju pomoći unesrećenima u poplavljenim područjima, i hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata i članovih njihovih obitelji pozivaju se na odziv nadležnim institucijama.

Prije svega bi se trebali javiti Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (DUZS) i županijskim stožerima za obranu od poplave, da bi se aktivno uključili u sanaciju i čišćenje poplavljenih područja.

Poziv je uputilo Ministarstvo branitelja, "uvjereno", stoji u priopćenju, u činjenicu kako je veliki broj vas i u ovoj teškoj situaciji spremno pružiti potrebnu pomoć, a mnogi su se već uključili, ovim vas putem molimo da dostavite popis članova udruga koji bi se htjeli aktivno uključiti u navedene oblike pomoći." Popis se treba poslati DUZS-u, županijskim stožerima ili izravno ministarstvu.

Iz kabineta ministra Predraga Matića poručuju također, ono što je dobro znano, da su humanost, solidarnost i nesebičnost hrvatski branitelji pokazali već nebrojeno puta i uvijek su tamo gdje je najteže i potrebno.

- Budimo opet primjer ostalima u pomoći našim sugrađanima - piše u priopćenju.

Pomozite stradalima u Slavoniji pozivom na donatorski telefon 060 90 11, uplatom na žiroračun Crvenog križa IBAN: HR 6923400091511555516, poziv na broj 08* (SWIFT:PBZGHR2X) ili donacijom na www.hck.hr te uplatom Caritasu na račun IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175!

>>Traže se radnici za obnovu poplavljenih krajeva, minimalna plaća 3536 kn!

Komentara 5

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
16:46 20.05.2014.

Branitelji su od pocetka na samom terenu . Dugo prije ministra i bez kamera . Za njih je to najnormalnija stvar na svijetu .

Avatar alibaba
alibaba
17:33 20.05.2014.

Gospodine ministre zasto prvo ne pozoves ove antifasiste a mi branitelji smo se vecinom vec ukljucili i bez vas i vase vlade.

DD
ddh
18:55 20.05.2014.

Ne treba hrvatske branitelje nitko pozivati da pomognu. Oni du vec poceli pomagati i oni su opet u prvim redovima. Taj poziv tog komunistickog ministarstva je jedino spin kojim si to "ministarstvo" zeli pripisati zaslugu za to, da su branitelji tu gdje ih se treba. I jos nije dobro, da se ti komunisti u tom t.zv. "ministarstvu branitelja" sad odjedamput otkrivaju hrvatske branitelje. Od dolaska na vlast sikaniraju ih, povlace ih kroz medije, objavljuju spiskove, optuzuju ih i onda konstruiraju nekakve "zlocine" koje jedino oni i njihov predsjednik s Pantovcaka vide, a sada kao pozivaju na zajrdnicku akciju. Branitelji su bili, branitelji su danas i biti ce zauvijek "za Dom spremni", a ministar se nek brine za njegove drugove skupljene oko zlocinacke skupine t. zv. lige antifasista i oko njegovih instrumenata za ponizavanje branitelja pod vodstvom njegove Terselicke i Pudica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije