Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kurikularna reforma

Štulić: Ne želim da moja djela postanu lektira, ne volim škole i protiv sam kićenja tuđim perjem

Branimir Štulić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
03.03.2016.
u 12:52

Štulićeva poezija našla se na otvorenom popisu s kojeg nastavnik sam može izabrati tekstove prema svojim profesionalnim kriterijima, no frontmen Azre tim prijedlogom nije oduševljen

Predstavljenom kurikularnom reformom obrazovanja prema kojoj bi u lektiru ušli stihovi Branimira Štulića, osnivač Azre i jedna od rock legendi zagrebačkog novog vala nije oduševljen. 

– Što se tiče srednjoškolskog udžbenika u kojem bi se trebao naći izbor mojih pjesama, ja sam protiv toga: zato što ti uradci nisu pjesništvo, zato što ne volim škole, i zato što sam protiv kićenja tuđim perjem, rekao je za N1 Branimir Johnny Štulić.

Podsjetimo, Štulićeva poezija našla se na otvorenom popisu s kojeg nastavnik sam može izabrati tekstove prema svojim profesionalnim kriterijima. 

>>Učitelji će dobiti širok popis iz kojeg će birati obveznu lektiru

>>Lektiru će određivati učitelji, a ne više država?

Komentara 32

KU
kunigunda
13:02 03.03.2016.

a hoće li učenici morati znati i djela memorandum 1 i dva mislim ono u vukovaru ako nastavnici izabiru po volji

AP
apolon
13:02 03.03.2016.

Nakon jasnog Štulićeva odbijanca slijedi pitanje....oj drugovi jel vam žao?

BA
barkod
13:34 03.03.2016.

Jeli ovoj zlatnoj komunističkoj mladeži iz osamdesetih sada teško , Štula ih je popišao. Što se tiće osamdesetih , onda su Jura i Film daleko bolji od Štule. Ali izgleda da ljevičarskoj medijskoj falangi i razno raznim rock kritičarima ala Gall ili Dragaš ( uključujući pokojnog Glavana ) odgovara veličati i napuhavati ovog Štulu da je dogurao da ga čak Jokić trpa u kurikulum .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije