Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOVATORI Istrijani na INNOVI potvrdili da zlata vrijede

Branimir Ružojčić treći vitez inovatorstva Istre

18.11.2008.
u 15:16

Istarski inovatori još su jednom potvrdili da zlata vrijede. Njihove inovacije na međunarodnim izložbama diljem svijeta najčešće dobivaju zlatne medalje, ni na prošlotjednoj prestižnoj međunarodnoj izložbi inovacija INNOVA u Bruxellesu nije bilo drukčije.

Poslovni kontakti
Elektromotor s višeslojnim permanentnim magnetima profiliran za velik motore i uređaji za elektromagnetsku terapiju inovacije su koje su izazvale pozornost poslovnih ljudi na ovogodišnjoj izložbi inovacija u Bruxellesu.

- Prema pokazanom zanimanju, mogu se uskoro očekivati i konkretni poslovni kontakti s našim autorima kroz mnogobrojne razgovore s posjetiteljima. Udruga inovatora Hrvatske, Hrvatska zajednica tehničke kulture i ove su godine tradicionalno, 18. puta zaredom predstavile hrvatske inovacije u Bruxellesu na međunarodnoj izložbi inovacija INNOVA 2008. (poznatija po prijašnjem nazivu EUREKA), koja se održavala od 13. do 15. studenoga 2008.

Ukupno je predstavljeno 12 hrvatskih inovacija među kojim su i tri istarske - kazao nam je dosadašnji tajnik Udruženja inovatora Pule Đani Pincan. Elektromotor s višeslojnim permanentnim magnetima Branimira Ružojčića iz Društva inovatora Pule nagrađen je zlatnom medaljom, a brončanu medalju dobio je Uređaj za elektromagnetsku terapiju “”IVEM-1 i “”IVEM-2 Marčela Marića iz Kanfanara.

Istatrski inovatori ipak su po nečemu posebni jer su ove godine primili i prestižnu nagradu, koju dodjeljuje Belgijska komora inovatora i Grad Bruxelles “Merti of invention - zaslužni za inovatorstvo” kojom odaju priznanje izuzetnim pojedincima inovatorima.

Opet vitez u Istri
- Ove ju je godine jedini iz Hrvatske dobio dr. sc. Branimir Ružojčić, a to je već treća titula viteza inovatorstva dodijeljena u posljednjih 10 godina koja je pristigla u Istru, što govori o razini razvijenosti i poticanju inventivnog rada na našem području - kaže Đani Pincan. Prije nekoliko mjeseci titulu viteza inovatorstva primio je i Darko Špelić i to za svoj izum, ekološki miris za zatvorene prostore i automobile.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije