Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spremni za sljedeće izbore

Branimir Glavaš ponovno na čelu HDSSB-a

Branimir Glavaš
Dubravka Petric/PIXSELL
08.10.2017.
u 14:33

Glavaš je rekao i kako na Saboru nisu razgovarali o koalicijama na razini Osječko-baranjske županije i na državnoj razini ali i da će o tome raspraviti na Izvršnom odboru i donijeti odluke nakon analize

Javnim glasovanjem članova na stranačkom izbornom Saboru Branimir Glavaš izabran je za novog-starog predsjednika HDSSB-a. Drugačije nije niti moglo biti s obzirom da je Glavaš bio jedini kandidat za predsjednika stranke koja se zadnjih nekoliko godina suočava s velikim unutarnjim problemima. Tijekom toga vremena niz poznatih i stožernih članova stranke napustilo je HDSSB.

- HDSSB je brand koji je teško ranjen ali imamo realne šanse da se stabiliziramo, izgradimo stranačku infrastrukturu i budemo spremni za prve sljedeće izbore kojih neće biti još najmanje tri godine. Funkcionirat ćemo po modelu političko-poslovne kompanije. Politički se pozicioniramo u centar, imamo deset programskih načela i toga se svi povjerenici moraju držati, a imaju slobodu s kime će surađivati u svojoj jedinici. Nitko im se u to neće miješati, niti im krojiti izborne liste, pa ni predsjednik stranke, ni Izvršni odbor - rekao je Glavaš na današnjoj konferenciji za novinare održanoj nakon izbornog Sabora.

Kazao je i kako na Saboru nisu razgovarali o koalicijama na razini Osječko-baranjske županije i na državnoj razini ali i da će o tome raspraviti na Izvršnom odboru i donijeti odluke nakon analize. Dodao je i kako je izborni zakon problematika o kojoj će se HDSSB izjasniti naknadno te da ukoliko se bude razvijalo u smjeru referenduma da će IO stranke o tome zauzeti stav i izvijestiti javnost.

- Podnio sam izvješće od 8. listopada 2005., upoznao članove s problemima s kojima je stranka suočavana posljednjih 12 godina, a tijekom kojih su problemi gurani pod tepih kako bi se barem prividno čuvalo jedinstvo stranke dok ja ne izađem iz zatvora. Nije to bilo, za javnost, nište epohalno, ali za šire članstvo to su bile nove spoznaje - istaknuo je Glavaš.

Na današnjem Saboru izabran je i Glavni odbor u kojem će biti 43 člana, a čiji će predsjednik biti Josip Salapić. Za Glavnog tajnika stranke izabran je Matko Perković dok će dužnost političkog tajnika obnašati Ivan Drmić. Rizničarka stranke je Marija Petrović, a imenovan je i Časni sud kojega čine Jasmina Lovrinčević, Marijan Švajger i Matej Zaradić.

Komentara 24

PA
Panac
20:19 08.10.2017.

Kada se treba zaposliti smetlar... traži se uvjerenje o nekažnjavanju... a za političare to ne važi... a narod tj ovce ponovno biraju takve za gradonačelnike...i onda se poslije čude kako im je lijepo živjeti

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
19:15 08.10.2017.

Kakve li stranke, kakvih li ljudi, kada im je na čelu osuđeni ratni zločinac. Moralni i ljudski talog.

Avatar Ronin
Ronin
19:19 08.10.2017.

Što je to, zar ova persona nije u reštu? Ah da Vrhovni sud ukinuo je prvostupanjsku presudu. SRAMOTA! Međutim zašto bi bila ako se u zemlji za nasilno trpanje prsta u analni otvor kvalificira kao rukovanje onda je to čak i normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije