Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVLJENO SUĐENJE GLAVAŠU

Marguš se ne sjeća kako se zvao odvjetnik kojem je otkazao punomoć

Branimir Glavaš
Marko Lukunic/PIXSELL
10.11.2017.
u 15:04

Branitelji Branimira Glavaša na početku ponovljenog suđenja tražili su da se iz spisa izdvoje dokazi koje smatraju nezakonitima, među ostalim zapisnik s ispitivanja Getoš Magdić u policiji.

Fred Marguš i Darija Orlovac svjedočili su na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku ponovljenog suđenja Branimiru Glavašu i ostalima optuženima za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991.

Obrana ih je pozvala za svjedoke jer žele dokazati da je prvi iskaz suoptužene Gordane Getoš Magdić u kojem je teretila Glavaša bio nezakonit jer je njezin tadašnji branitelj bio u sukobu interesa. Branitelji Branimira Glavaša na početku ponovljenog suđenja tražili su da se iz spisa izdvoje dokazi koje smatraju nezakonitima, među ostalim zapisnik s ispitivanja Getoš Magdić u policiji.

Ona je prvo teretila Glavaša, a zatim je promijenila iskaz tvrdeći da je bio nezakonit jer ga je dala pod prisilom. U to vrijeme branitelj Gordane Getoš Magdić bio je Radoslav Arambašić, koji je istovremeno branio Freda Marguša za barem dva ista kaznena djela - ubojstvo doktora Milovana Kutlića i pokušaj ubojstva Radoslava Ratkovića.

- U svakoj kulturnoj zemlji to je sukob interesa, a suprotno je i kodeksu odvjetničke etike i ZKP-u. Arambašić nije mogao zastupati Getoš Magdić jer je još od ranije bio Margušev odvjetnik i radio je protiv njenih interesa - kazao je Dražen Matijević, jedan od Glavaševih branitelja. Marguš je na sud doveden iz zatvora gdje služi kaznu od 14 godina zbog ratnog zločina u Čepinu 1991.

- Ne sjećam se kako se zvao odvjetnik, no znam da sam mu otkazao punomoć zbog sukoba interesa - kazao je Marguš. Darija Orlovac kazala je da je Arambašić obećao da će Fred Marguš biti pušten za nekoliko mjeseci i da će se sve ‘svaliti’ na Glavaša i Getoš Magdić.

- Ubrzo sam shvatila da nam je odvjetnik lagao, a bilo mi je čudno kada mi je rekao da je preuzeo obranu Getoš Magdić. Odvjetnika Arambašića prvi sam put vidjela u kolovozu 2005. u Osijeku ispred općine, o on je tada Margušu sam ponudio da mu bude odvjetnik, ali po službenoj dužnosti - kazala je svjedokinja. Suđenje se nastavlja 8. prosinca kad bi kao svjedoci trebali biti ispitani kćer Gordane Getoš Magdić, Laura Magdić i Željko Mažar. Osim Glavaša i Getoš Magdić još su optuženi Ivica Krnjak, Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić, a suđenje se ponavlja nakon što je Ustavni sud 2015. ukinuo osuđujuću presudu Glavašu i ostalima. 

Komentara 2

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
06:56 11.11.2017.

ja se ne sjećam što sam jučer jeo a vi bi da se ovi sjećaju što je bilo prije 20 i kusur godina,,,hahahahaha

Avatar mama mia
mama mia
16:11 10.11.2017.

U Hrvatskoj zavladala masovna sinkopa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije