Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haaški tužitelj negativno o suradnji s RH, Šimonović vjeruje UN-u

Brammertzovu blokadu uklanja Vijeće sigurnosti?

Serge Brammertz
17.11.2009.
u 00:24

Navodno je tužitelj u svom mišljenju napisao da je nezadovoljan tijekom istrage koju provodi Hrvatska; Ocjena tužitelja neće više zadržavati početak pregovora, kaže Šimonović.

U bruxelleskim i haaškim kuloarima bruji da je glavni haaški tužitelj Serge Brammertz poslao Vijeću sigurnosti UN-a negativno mišljenje o suradnji Tribunala i RH.

Navodno je tužitelj napisao da je nezadovoljan tijekom istrage koju provode hrvatske vlasti i kaže da “nijedan od traženih topničkih dokumenata nije pronađen”. Naravno, riječ je o famoznim topničkim dnevnicima koje tužitelji zahtijevaju već 15 mjeseci.

Dio je tih dnevnika pronađen i poslan u Haag, ali ne svi. Tvrdi se da tih dokumenata, “ako su i postojali”, nema u državnim arhivima. Kako su dnevnici postali razlog da pet zemalja blokira prijam RH u EU, naša zemlja provela je desetke istraga, a dvojica časnika HV-a uvjetno su osuđena zbog “zadržavanja dokumentacije”.

Sve to, izgleda, Brammertzu nije dostatno za pozitivno izvješće, pa traži da RH pronađe dnevnike do završetka suđenja Gotovini (još šest mjeseci). Tako je bilo i prije pola godine, no na Vijeću sigurnosti pojavio se bivši premijer Ivo Sanader i Brammertz je predao pozitivno izvješće. Hrvatska se nada da će i sada biti tako.

U Bruxellesu se, naime, ministar pravosuđa Ivan Šimonović sastao s povjerenikom EK-a za pravosuđe Jacquesom Barrotom i švedskom ministricom Beatrice Ask. Šimonović nakon sastanaka izražava nadu da bi “u prosincu mogao početi postupak deblokiranja pregovora”. Prenosi stav Barrota kako se nada da “Brammertzova ocjena neće više zadržavati početak pregovora...” – Možemo se nadati da će Brammertzu, odnosno, što je važnije, Vijeću sigurnosti UN-a, to biti dostatno za pozitivnu ocjenu hrvatske suradnje s Haaškim sudom – kaže Šimonović.

A bude li Brammertzovo izvješće negativno, on svejedno očekuje da će RH, kao nestalna članica Vijeća sigurnosti, uspjeti izlobirati potporu i deblokadu poglavlja o pravosuđu.

Komentara 222

DU
Deleted user
13:31 17.11.2009.

cvrkutalo:najlepši jezik na svetu..da to malo rascistimo,za tebe je srpski najljepsi,neka ti bude,za mene je moj hrvatski,neka mi bude...ako negiras i podcjenjujes tudje,onda ni tvoje nije bolje,jel tako ili nije tako?

BT
bili-tartuf
15:16 17.11.2009.

savska,..ma taj cédo-otkacíja,...skoda vrimena....

PI
pistaljka
01:24 17.11.2009.

Proročki komentari od \"brle\" i \"Billy\" dečka. Svaku napisanu riječ podpisujem. Toliko puta sam upozoravao na takvo stanje u svijetu (pod raznim imenima, jer bi me ovi gadovi u VL nakon nekon vremen jednostavno izbrisali iz datoteke!). Ti EU okorjeli kriminalci bi nas sutra silom gurali u EU, ako bismo sutra zamrznuli pregovore i rekli da nismo zainteresirani. Oni nisu samo kriminalci nego i čisti sadisti, pa se iživljavaju u ponižavanju već tisuću puta ponižene Hrvatske. Oni rado gledaju naše političare gmizavce i izdajice na koljenima, kako im služe bezpogovorno i bezuvjetno. To je taj isti mentalni sklop koji je slao desetke tisuća bijele djece iz engleskih prihvatilišta u Australiji šesdesetih godina dvadesetog stoljeća kako bi poboljšali etničku sliku Australije i riješili se financijskog tereta. Ako su slali svoje, zar sutra neće upotrebljavati vašu djecu u nekom biološkom eksperimentiranju. U stvari za svjetske oligarhe čitav svijet je samo jedno veliko igralište, kazalište u kojem se oni zabavljaju, eksperimentiraju i stječu znanja na posve kriminalne i potpuno etički skandalozne načine. Svinjska i ptičja gripa, ebola, sida (HIV), kravlje ludilo, te mnoge druge kemijske \"kiše\" su njihov proizvod za smanjenje svjetske populacije. Regionalni ratovi, umjetno izazvana glad i teatralne igrarije sa prirodom su samo sredstva za postizanje istoga cilja - smanjenje pučanstva i prisvajanjem tuđeg prirodnog bogastva (nafta, plin, rude, voda, šume, zlato, dragulji itd), te ekspoloatacija jeftine radne snage i stvaranje novih tržišta za svoje multinancionalne kompanije. Hrvatskoj prijeti totalna propast ako uđe u tu prokletu EU. Čak i Crkva u Hrvata je zavedena, kao i sam Vatikan kada je u pitanju EU. EU je sotonska tvorevina, isto tako kao što je Novi Svjetski poredak (NWO), nova planirana svjetska valuta. Današnja i ostale financijske pljačke prošlog stoljeća su samo načini za pljačkanje stoke sitnog zuba širom svijeta od tih istih oligarha koji drže sva bogastva svijeta u svojim rukama. Oni nisu nepobjedivi, rade s vragom i s vragom bi trebali i završiti. Narode, opameti se već jednom! Progledaj! Novac, koji vam te sotonske sluge \"nude\" nije novac, nego mamac kako biste upali u zamku iz koje se nikada nećete osloboditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije