Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup na Brijunima

Brammertzova ocjena u petak, Josipović optmističan

brammertz (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/8
Autori: Vesna Brnabić, Ivanka Toma
26.05.2010.
u 18:18

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz rekao je da će svoju ocjenu o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom dati u petak nakon razgovora s premijerkom Jadrankom Kosor.

Uz glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić na Brijunima okupio je tužitelje iz regije, a pridružit će im se i predsjednik Ivo Josipović, ministar pravosuđa Ivan Šimonović, šef delegacije EK u Hrvatskoj Paul Vandoren te američki ambasador za ratne zločine Stephan Rapp.

Brammertzova ocjena u petak

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz u Fažani je, odgovarajući na pitanje novinara o suradnji Hrvatske s haaškim sudom, rekao da će svoju ocjenu o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom dati u petak nakon razgovora s premijerkom Jadrankom Kosor.

Ove se godine održava četvrta regionalna konferencija državnih odvjetnika o temi procesuiranja ratnih zločina.

- Pred nama je vrlo važan sastanak državnih odvjetnika iz zemalja u regiji s tužiteljima iz Haaškog tribunala i predstavnicima državnih odvjetništava. Veoma mi je drago što mogu sudjelovati na ovom sastanku jer ima puno otvorenih pitanja koja moramo riješiti, poglavito glede činjenice da rad Haaškog suda prestaje za tri godine, istaknuo je Brammertz, prenosi HRT.

Josipović optimističan

Predsjednik Ivo Josipović rekao je kako vjeruje da će ocjena suradnje Hrvatske s međunarodnim kaznenim sudom biti bolja nego je bila.

- Po svemu onomu što ja znam vlada je učinila sve da se utvrdi sudbina dokumenata i da se pronađu. Ako tužitelj smatra da se može to još učiniti, to ćemo vrlo rado učiniti. Mislim da će Hrvatska i dalje raditi na otkrivanju tih dokumenata i njihove sudbine, naglasio je Josipović.

Na terasi hotela Neptun, uz samo more, prostrt je stol za 60-ak uzvanika, među kojima je posebna pažnja posvećena Brammertzu i Josipoviću. Dok je bila glavna haaška tužiteljica, na skup na Brijunima dolazila je i Carla del Ponte.

Brijunski su kuhari pripremili različita jela, mahom istarske kuhinje, pa su za visoke goste priređene lignje punjene škampima, punjene lignje na podlozi od palente, fuži s tartufima te tradicionalne poluotočke slastice, fritule i kroštule.

Na švedskom stolu nije bilo inače uobičajenog jastoga. Uza šampanjac, poslužena su i birana vina istarskih vinara, a uz stolove pokraj mora postavljen je niz baklji.

Komentara 28

ST
standup
18:44 26.05.2010.

ma triba ih posluziti sa otrovom za pantigane....sve skupa...

MU
mućanin1
19:08 26.05.2010.

Pa ovo im je kao da su na večeri na godišnjem odmoru. Pari da je razlog zašto su se okupili bezvezan i ležerane naravi!

Avatar m_m
m_m
18:39 26.05.2010.

Poslije takvog krkanja ima taj Brammertz obvezatno da glasuje za nas! Đe god treba ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije