Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasio se...

Brammertz: Razmislit ćemo o preispitivanju presude generalima

\'20.10.2010., Markov trg, Zagreb - Predsjednica Vlade RH susrela se u Banskim dvorima s glavnim tuziteljem Medjunarodnog suda za ratne zlocine na prostoru bivse Jugoslavije Sergeom Brammertzom.  Phot
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
1/5
21.11.2012.
u 16:43

Tužiteljstvo će sve podatke koje su skupili dati na raspolaganje pravosudnim vlastima u bivšoj Jugoslaviji kako bi se domaćem pravosuđu omogućilo kazneno gonjenje zločina počinjenih u vezi s Olujom

Nakon što je u petak pobjegao od novinara izbjegavši komentirati oslobađajuću presudu generalima Gotovini i Markaču, glavni haaški tužitelj Serge Brammertz oglasio se priopćenjem.

Tužiteljstvo je, kaže, razočarano ishodom presude, ali će je poštovati u skladu s međunarodnim kaznenim pravom.

– Kao i u svim predmetima, ako potrebni uvjeti budu ispunjeni, tužiteljstvo će razmisliti o postupku preispitivanja presude. Također, napominje Brammertz u priopćenju, tužiteljstvo će sve podatke koji su skupljeni dati na raspolaganje pravosudnim vlastima u bivšoj Jugoslaviji kako bi se domaćem pravosuđu omogućilo kazneno gonjenje zločina počinjenih u vezi s Olujom.

Vjerujemo da će pravosudne vlasti u Hrvatskoj biti dorasle svojim obavezama, ističe se u priopćenju.

Tužiteljstvo S. Brammertza ističe dalje kako su suprotna mišljenja dvojce sudaca ukazala na brojna pitanja koja proizlaze iz drugostupanjske presude.

Pitanja koja su pažnju izazvala i izvan Haaga odnose se na osiguravanje dosljednih standarda za preispitivanje u žalbenom postupku, ocjenjivanje ukupnosti dokaza u spisu i iskazivanje primjerenog poštovanja činjeničnim nalazima raspravnog vijeća.

– Važno je da se o tim pitanjima razmisli, a nadamo se da će, konačno, to biti katalizator za dalje jačanje sistema međunarodne pravde, zaključuje Brammertz u priopćenju.

>>Brammertz bježao od novinara: Nisam još vidio presudu

Komentara 215

OB
-obrisani-
18:56 21.11.2012.

Prava imaju i drugi narodi u Srbiji kao np Rumuni u Negotinskoj regiji koji mogu isto zatraziti pristupanje Rumuniji !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
18:57 21.11.2012.

21.11.2012. u 18:55h keating17 je napisao/la: joooj jedva čekam da ovaj luđak iskopa nekakav novi dokaz nakon 11 godina istrage .. Ne treba zaneriti ključne dokaze Kao što su uradili Turski i Američki sudija

Avatar El Indio
El Indio
18:56 21.11.2012.

21.11.2012. u 18:50h razzum je napisao/la: ---------------------------------------------------- Tamo ti nema zastare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije