Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojislav Šešelj:

'Brammertz je tražio da se vratim u Haag tek kad su zakmečali hrvatski političari'

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
23.12.2014.
u 16:31

Šešelj piše da Brammertzove ocjene predstavljaju tabloidno prenošenje pukih želja aktera političke borbe u Hrvatskoj pred predstojeće predsjedničke izbore

Haaški sud objavio je danas podnesak kojim optuženi ratni zločinac Vojislav Šešelj odgovara na raniji podnesak glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza u kojemu je tužiteljstvo zatražilo od Raspravnog vijeća da poništi odluku o privremenom puštanju Šešelja na slobodu i vrati ga u pritvor u Scheveningenu. U svome odgovoru Šešelj traži od Raspravnog vijeća da protiv Brammertza "primijeni rigorozne disciplinske mjere" jer je glavni tužitelj, tvrdi Šešelj, "demonstrirao visok stupanj nedozvoljenog ponašanja prihvativši da bude politički instrumentaliziran od briselske administracije i hrvatskih političara". 

Ovaj pismeni Šešeljev podnesak važan je jer, prije njegova podnošenja, suci koji su pustili Šešelja na privremenu slobodu nisu mogli ni odlučivati o Brammertzovu zahtjevu da ga vrate u pritvor. 

Šešelj u podnesku piše da "sve ocjene i stavovi koje je iznio glavni tužitelj Serge Brammertz u svom zahtjevu predstavljaju tabloidno prenošenje pukih želja aktera političke borbe u Hrvatskoj pred predstojeće predsjedničke izbore". 

– Akteri političke borbe u Hrvatskoj, zbog svojih političkih ciljeva i što boljeg pozicioniranja pred izbore, pronašli su kao izbornu temu "puštanje prof. dr. Vojislava Šešelja na slobodu". U Hrvatskoj je postalo prestižno i obvezujuće pitanje tko će što žešće i što teže napasti prof. dr. Vojislava Šešelja – piše Šešelj u služenom podnesku Haaškom sudu. – Šešelj na slobodi je nepodnošljiva činjenica za sve eurofanatike i globaliste, čiji je očigledni predstavnik u ovom dijelu Europe glavni tužitelj Serge Brammertz – dodaje Šešelj. 

Dalje u svom podnesku Šešelj navodi da je legitimno da političari donose deklaracije, poput one u Hrvatskom saboru, i rezolucije, poput one u Europskom parlamentu, ali tvrdi da je "problem kad glavni tužitelj pristane da ga te političke kvalifikacije rukovode u obavljanju tužiteljske dužnosti". 

– Glavni tužitelj Serge Brammertz preuzeo je ulogu političara, što predstavlja nedozvoljeno ponašanje tužitelja koje se mora prozvati i zbog kojeg mora biti rigorozno kažnjen. Zanimljivo je da je Brammertz formalno reagirao tek kada su zbog Šešeljeva puštanja na slobodu zakmečali hrvatski političari – piše u Šešeljevu podnesku, napisanom na engleskom i na srpskom jeziku. 

Haaški sud ne daje naznake kada bi Raspravno vijeće u predmetu Šešelj moglo odlučiti o Brammertzovu zahtjevu da se optuženik vrati u pritvor.

Komentara 49

QQ
qqriqrac
17:34 23.12.2014.

Moram citirati Šešelja: "Ako sam ja ratni zločinac onda su i moji kumovi Vučić i Nikolić. Oni su bili puno žešći od mene. Nikolić je odlikovan za sudjelovanje u progunu u istočnij Slavoniji". Bar je iskren.

VI
virgosinemacula
17:03 23.12.2014.

Nema sanse da se taj vrati u przun. Kao da oni ne znaju s kim imaju posla. Ne bi oni njega ni pustili da su ga mislili vracati.

MH
mrtav-hladan
17:09 23.12.2014.

Nasi Politicari na njemu skupljaju politicke bodove jadno i zalosno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije