Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U Krapini potpisana predizborna koalicija HDZ-a i ZDS-a Huma na Sutli

Bračun i službeno HDZ-ov kandidat za načelnika Huma na Sutli

09.02.2009.
u 18:19

Dragutin Bračun, savjetnik za gospodarstvo u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani bit će HDZ-ov i ZDS-ov zajednički kandidat za načelnika Huma na Sutli, dok će kandidat za njegovog zamjenika biti mr. sc. Nikola Drašković za kojeg u SDP-u tvrde da je još uvijek njihov član, spekuliralo se i da je ušao u HNS, no sada se pojavljuje kao nestRanački kandidat..

Na potpisivanju predizborne koalicije humskog HDZ-a i ZDS-a u Krapini.redsjednici Josip Tepeš i Zvonko Kučiš rekli su kako je zajednički nastup obostrana želja da se poboljša ukupna situacija u Humu na Sutli koji je u izuzetno teškoj situaciji zbog loše vladavine HSS-ova načelnika Božidara Brezinščaka Bagole i njegovih neuspješnih kapitalnih investicija.

Iskustvo i mladost
“Trebaju nam sposobne osobe koje će poput menadžera kompetentno i uspješno realizirati razvojne programe koji će Humu na Sutli donijeti napredak i razvoj. Kandidati koje podržavamo predstavljaju spoj iskustva, mladosti, znanja i sposobnosti i zdrava su alternativa neuspješnoj i ispolitiziranoj vlasti. Vjerujemo da će birači na izborima znati prepoznati kvalitete naših kandidata.”. - rekli su Tepeš i Kučiš. Tepeš je dodao kako je 86 posto mještana Huma na Sutli nezadovoljno sadašnjom vlasti i da je vrijeme za promjene. Najteže je ispravljati tuđe pogreške, no samo na gradnji stanova u humskoj ljepotici čija je gradnja po nekim procjenama koštala 13 milijuna kuna stvorit će se čisti gubitak od šest do sedam milijuna kuna, dakle pola od cjelokupne investicije, kaže Tepeš.

Pobjeda u prvom krugu
Na pitanje kako je došao do brojke da je 86 posto nezadovoljno sadašnjom vlašću Tepeš je odgovorio kako je HSS na prošlim lokalnim izborima dobio podršku samo 14 posto svih žitelja, a veliki broj glasača uopće nije ni izašao na izbore.

Tepeš i Kučiš kažu kako su u pregovorima i s HNS-om koji neće istaknuti kandidata za načelnika već će ih podržati. Dodali su kako se nadaju da će već u prvom krugu dobiti naklonost više od 50 posto birača, čak i ako HSS i Zagorska stranka sa Brezinščakom Bagolom i Đurđom Mesarić izađu sa jednom zajedničkom listom. Predizborni program predstavit će naknadno. Na potpisivanju koalicije bio je i Ljubomir Puljić, politički tajnik ZDS-a.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije