Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko srce susjeda

Bračni par iz Mostara angažirao prijatelje i obitelji iz Petrinje kupio mobilnu kućicu

Foto: Večernji list
1/7
23.01.2021.
u 14:23

Jednu od brojnih toplih priča režirao je i bračni par Brkić iz Mostara. Sanja i Bernard angažirali su nekolicinu prijatelja i uključili se u humanitarnu akciju za pomoć Petrinji.

Nebrojeni su primjeri ljudske humanosti pokazani zadnjih tjedana. Ljudima iz stradalih područja nakon potresa, pomoć je stizala u najrazličitijim aranžmanima. Jednu od brojnih toplih priča režirao je i bračni par Brkić iz Mostara. Sanja i Bernard angažirali su nekolicinu prijatelja i uključili se u humanitarnu akciju za pomoć Petrinji.

- Nismo razmišljali previše. Kada smo vidjeli ovu katastrofu na područjima pogođenim potresima, nas desetak prijatelja odlučilo je kupiti mobilnu kućicu. Mislimo da je to u ovom trenutku najbolje rješenje dok se ne poprave kuće. Pošto nitko od nas nema rodbine ili prijatelja u Petrinji, za pomoć sam zamolio Dinka Galića prijatelja iz Zagreba, koji je preko svojih prijatelja došao do nastavnice srednje škole u Petrinji. Ona je preporučila obitelj Mirele Malinac, samohranu majku troje djece, od kojih je najstarijem razrednica. Nakon što smo skupili novac i na internetu pronašli odgovarajuću kućicu, odlučili smo to i realizirati. Kućica je sredinom ovog mjeseca i dostavljena u Petrinju. Mirela i djeca tako su prvi put nakon petnaestodnevne agonije spavali cijelu noć. Drago nam je da smo upravo ovoj obitelji omogućili siguran krov nad glavom - istaknuo je Bernard Brkić i dodao:

- Iako je većina nas odmah nakon potresa davala priloge za pomoć, spremni smo i dalje pomagati. Jedino nam je žao što nas, zbog epidemioloških mjera, nije moglo više doći na primopredaju ove kućice. 

Ključne riječi

Komentara 4

ZI
zinegoid
15:45 23.01.2021.

svaka nevolja iznjedri dobre ljude. čestitam...

CI
cincokapulicaf
14:51 23.01.2021.

Lijepo.

Avatar Majda
Majda
14:27 23.01.2021.

A tko je prije cijenio spavanje?Vidiš kako se vremena mijenjaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije