Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIJENA IM ŽALBA

Braći koja su provaljivala u stanove poznatih, pa i stan Maje Šuput, te odnijeli robu vrijednu 1,1 milijun kuna povišene kazne

Dubrovnik: Maja Šuput sa suprugom i sinom u šetnji po Stradunu
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
08.05.2022.
u 12:24

Njih su se dvojca teretila za teške krađe, a Anto Zeba bio je optužen i za sprječavanje dokazivanja jer je u WC bacio USB stick, pokušavajući se riješiti dokaza i to za vrijeme dok mu je policija pretraživala stan.

Svojedobno su bili strah i trepet poznatih Zagrepčana jer su im provaljivali u stanove, pa su im se tako na meti našli pjevačica Maja Šuput Tatarinov, Aleksa Bjeliš, bivši rektor zagrebačkog sveučilišta i njegova supruga, Tatjana Vrdoljak, bivša supruga Ivana Vrdoljaka, Sanja Lozić, članica NO Centra za vozila Hrvatske.....

A sada im je odbijena žalba te im je preinačena kazna, pa će Anto Zeba (46) u zatvor na šest godina, dok će njegov godinu dana stariji brat (47) iza rešetaka biti četiri godine i 11 mjeseci. Odlučio je tako Županijski sud u Osijeku, odbivši žalbe na nepravomoćnu presudu dvojici braće koju  je Općinski kazneni sud u Zagrebu donio u lipnju lani. Tom presudom, Ante Zeba bio je osuđen na pet godina i 10 mjeseci zatvora, a  Mario Zeba na četiri godine i 10 mjeseci. Sada su im te kazne neznatno povišene, a u kaznu im je uračunato i vrijeme koje su  tijekom 2017., nakon uhićenja, proveli u istražnom zatvoru. Braća moraju nadoknaditi i sudske troškove od oko ukupno nešto malo manje od 30.000 kuna.

Njih su se dvojca teretila za teške krađe, a Anto Zeba bio je optužen i za sprječavanje dokazivanja jer je  u WC bacio USB stick, pokušavajući se riješiti dokaza i to za vrijeme dok mu je policija pretraživala stan. Svoje provale u stanove poznatih su, kako su se teretili, pomno isplanirali, a počinili su ih od srpnja 2016. do siječnja 2017. Nakon što bi upali u stanove, krali su tehničku opremu, mobitele, igraće konzole, vrijedne umjetničke slike, zlatni nakit, satove...

Bili su vrlo inventivni kod smišljanja načina upada u stanove pa su, prema optužnici u stan Maje Šuput provalili koristeći se požarnim ljestvama, nakon čega su obili  krovni prozor. Ukrali su joj 5000 eura i 40.000 kuna, više raznih satova, iPhone, različiti zlatni nakit i rezervni ključ Mercedesa.  Ukupna šteta pričinjena u svim provalama bila je 1,1 milijuna kuna, a zanimljiv je podatak svakako i da je Anto Zeba prije provalničke karijere bio - policajac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije