Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Romski obračun

Braći Hudorović prepolovljene kazne

'19.06.2012., Karlovac - Na zupanijskom sudu u Karlovcu pocelo sudenje Juraju, Nenadu i Mili Hudorovicu zbog ubojstva Frane Velica. Sudenje je odgodjeno zbog nedolaska braniteljice najmladeg okrivljen
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
28.11.2013.
u 07:28

Kvalifikacija - Vrhovni sud utvrdio je da Hudorovići nisu planirali napad na Veliće

Jurju i Nenadu Hudoroviću odlukom Vrhovnog suda zatvorske kazne za romski obračun u Karlovcu 2010. godine gotovo su prepolovljene.

Vrhovni sud stava je da nije bila riječ o teškom ubojstvu. Sada je, umjesto 40, maksimalna kazna 20 godina zatvora. Nakon toga, umjesto 30 godina zatvora iz prvotne presude suda u Karlovcu, Juraj Hudorović osuđen je na 18. Nenad Hudorović umjesto 25 osuđen je na 15 godina zatvora. Maloljetnik iz tog procesa upućen je u odgojni zavod.

>>'Cigani nisu čopor osvetnika koji funkcionira po sistemu oko za oko'

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:05 28.11.2013.

Hm, ne možeš tu biti pametan. Jest, da romska zajednica živi tako kako živi, dakle ne poštujuči svoj život, jer je težak i obilježen. Ovi ljudi će biti u zatvoru, djeca na cesti, a država će plačati jednima smještaj, a a drugima socijalu. I onda će se romi opet čuditi zašto ih ostali građani gledaju porpijeko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije