Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov

Želimo nestranačkog mandatara. U suradnji s nekim ne vidim prijevaru, nije to koalicija

Tomislav Karamarko, Božo Petrov i Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.12.2015.
u 12:45

– Most će imati svoje prijedloge, očekujem i od drugih da će imati svoje, a onda ćemo odlučiti koji je najbolji – kazao je Božo Petrov

Šef Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u Metkoviću se obratio novinarima. 

– Besmislene su bilo kakve optužbe da smo mi mostobran prema bilo kakvim radnjama bilo koga. Pozivamo da se sve strane uključe u formiranje Vlade pa neka kontroliraju procese. Zbog toga želimo sve strane u ovom političkom procesu, mi ne formiramo nikakvo mišljenje ni bilo kakve kriminalne radnje, na nama nema nikakve mrlje, ako je bilo koga strah da će se bilo kakve radnje zataškati ili dogoditi, neka sudjeluje u toj Vladi – komentirao je izjave Zorana Milanovića Božo Petrov.

– Određeni pojedinci iz nekih stranaka su zaista pretjerali i prešli granice dobrog okusa optužujući neke druge strane. Mi se takvim dijalogom ne služimo. Ako želimo neke stvari odraditi kako treba, trebamo se suzdržati nekih stvari – dodao je.

Kazao je kako ni SDP-u ni HDZ-u neće biti ugodno ako ne budu formirali vladu te da Most ne opterećuje mogućnost novih izbora.

– Vjerujem da neće biti ugodno niti jednoj stranci ako ne budu sudjelovali u vladi, no ne pozivamo ih zbog toga nego jer smatramo da je to jedini način – objasnio je Petrov.

Mi se ne borimo za fotelje, mi smo dokazali ljudima da su nama na prvome mjestu reforme i promjene koje se trebaju dogoditi, zbog toga smo komunicirali i s jednom i s drugom stranom, pet tjedana radite identičnu stvar i onda vas optužuju da se borimo za fotelje, a oni su to radili 20 godina – dodao je.

Kazao je kako do pregovora o resorima još nije došlo.

– Nastavljamo razgovore s Domoljubnom koalicijom, očekujemo od treće strane da se pozitivno izrazi i da će prihvatiti ono što je najbolje za Hrvatsku – rekao je Petrov.

Kaže kako će odgovori koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije još danas biti objavljeni na njihovoj internetskoj stranici gdje će građani moći usporediti što su dvije koalicije odgovorile.

Ponovio je kako se i dalje zalažu za tripartitnu Vladu.

– Bili bismo najsretniji kad bi to bila tripartitna Vlada, no ako do nje i ne dođe i ta druga strana je prihvatila da se reforme provedu, ako ih kasnije u Saboru ne prihvate, znači da su obmanjivali javnost – rekao je.

Komentirao je izjave članova Mosta kako ne žele da Ladislav Ilčić iz Domoljubne koalicije bude u Vladi.

– Ne podržavam bilo kakvu retoriku koja isključuje, možda je preteško nekoga isključiti, ta rečenica je izašla zbog načina komuniciranja kakav je bio – rekao je.

Dodao je kako Mostu ne odgovara kada se nekoga naziva fašistima i optužuje ih se za kriminal.

I dalje smatra da mandatar treba biti nestranačka osoba.

– Mi smo zahtijevali sve ovo vrijeme pregovora da mandatar bude nestranačka osoba i pri tome ćemo ostati, želimo da mandatar bude nestranačka osoba ako i bude dualan odnos. I u tom slučaju je to najbolje rješenje – rekao je. Na pitanje hoće li kao mandatara podržati Karamarka ili Ćorića kazao je:

– Jasno smo rekli što mislimo o prijedlogu da mandatar bude Karamarko ili Ćorić.

Smatra da ako i podrže Domoljubnu koaliciju i s njom sastave Vladu ne krši svoju izjavu koju je ovjerio prije izbora kod javnog bilježnika.

– Ne vidim prijevaru zbog izjave budući da je koalicija apsolutno sve podržava, u ovom slučaju se radi čisto o suradnji, a ne koaliciji. Ne možemo mi biti krivi ako jedna strana od dvije odbije naše uvjete. Nećemo ulaziti u koalicije niti s jednom stranom, to je samo suradnja – rekao je.

Ponovio je kako o resorima nije razgovarao s nijednom stranom, već da će se to odvijati idućih nekoliko dana.

– Vjerujem da ćemo unutar tjedan dana znati ime mandatara. Još nismo govorili o imenima, potrebno je usuglasiti se, Most niti smije niti neće nametnuti nestranačkog mandatara, ali ćemo dati svoj prijedlog – rekao je. 

>> Petrov: Očekujem da će razgovori biti gotovi za tjedan-dva

>> Most traži šefa Sabora, možda i Vlade, financije i gospodarstvo

Komentara 222

DU
Deleted user
12:11 16.12.2015.

Hvala Bogu da je razum pobjedio,dosta je bilo iseljavnja naših školovanih ljudi,dosta je uhljba,dosta je svađa sa braniteljima,crkvom,susjedima i predsjednicom.MOST ima svjetlu budućnosti, ne bi se čudio da postanu prva ili drga stranka do idućih izbora.

Avatar delminium
delminium
12:25 16.12.2015.

samo naprijed, most je na pravom putu a sdp ide prema sudskom procesu i nestanku

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
12:16 16.12.2015.

Zašto jaučete, kao da ste uhljebi?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije