Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov:

'To je PR dokument, kao da je djelovao Edward Škaroruki'

Božo Petrov
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
17.11.2017.
u 16:14

Čelnik Mosta poziva premijera Andreja Plenkovića da povuče ovaj prijedlog zakona

Čelnik Mosta Božo Petrov nazvao je PR dokumentom najavljene izmjene paketa pravosudnih zakona kojim bi se, između ostalog, počele javno objavljivati i imovinske kartice sudaca, ali bi se uveli i stroži kriteriji za imenovanje sudaca.

    - Prijedlozi zakona koje je ministarstvo pravosuđa najavilo je ispod svakog kriterija, nedostojno struke. Hrvatski građani su potpuno izgubili povjerenje u pravosuđe, možemo svaki dan gledati primjere da u hrvatskom pravosuđu gotovo da nema pravde, i nakon šest mjeseci mi dočekamo prijedlog koji dodatno ubija nadu. Šest mjeseci prijedlozi zakona koje su radili Mostov ministar Ante Šprlje i njegovi pomoćnici čekaju u ladicama ministarstva, da bi danas ministar Bošnjaković od svih tih prijedloga uzeo imovinske kartice sudaca jer je to dobar PR trenutak – kritizira čelnik Mosta.

Poziva premijera Andreja Plenkovića da povuče ovaj prijedlog zakona.

    - Neka ga povuče kao što je povukao Tolušićev pravilnik jer je ovaj prijedlog zakona gori od tog pravilnika. U idući petak Most će dati pravi zakon o sudovima, pravi zakon o državnom sudbenom vijeću, o sjedištima sudova, o sjedištima državnih odvjetništava, pravi, necenzurirani dokument. Jer ovo je po nama PR dokument, izgleda kao da je Edward Škaroruki djelovao u trenutku kad je trebalo objaviti dokumente koje je nekoliko mjeseci radilo ministarstvo na čelu s gospodinom Šprljom – zaključuje Božo Petrov.

Pogledajte i video neobičnog susreta Junckera i Plenkovića:

Komentara 9

DR
droza
18:02 17.11.2017.

Ne znam zašto, ali ja ne vjerujem ovome o čemu Petrov priča. Jednostavno je nevjerovatno da je čovjek čiji su najveći dosezi u struci bile rasprave o vinogradarskim međama, sposoban kreirati kvalitetan zakon o ministarstvu pravosuđa. Neka ga objave pa da vidimo. U protivnom, ne vjerujem niti riječ veleumovima iz doline ministara.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
21:14 17.11.2017.

Pitajte ga da plati arbitrazu, odmah ce prestat drobiti.

RO
ronyday
20:17 17.11.2017.

tko još vjeruje ovom smiješno, psihički labilnom liku ? ovjeravao je svoju izjavu, lagao i prenamagao se, uništio nadu građanima, sve za malo fotelje. jadnik sa svojim mostovim vucibatinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije