Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Božo Ljubić o spajanju stranaka u jedan HDZ: Proces ujedinjenja ima šanse za uspjeh

09.05.2009.
u 23:00

Posjet izaslanstva HDZ-a 1990. središnjoj Bosni, na čelu s predsjednikom Božom Ljubićem, nakon Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Novog Travnika završen je u petak navečer u Travniku. Posjet i razgovori koji su vođeni s članstvom stranke i srednjobosanskim Županijskim odborom ostali su u sjeni vijesti o povlačenju Ljubića s mjesta ministra u Vijeću ministara BiH i prijedloga da ga na tom mjestu zamijeni Vitežanin mr. Rudo Vidović.

Prihvatili inicijativu
Ovom prilikom predsjednik HDZ-a 1990. iznio je i zanimljive poglede na mogući proces ujedinjenja dva bosanskohercegovačka HDZ-a. - Samovoljno sam istupio iz Predsjedništva HDZ-a 2001. jer moje ideje nisu doživljavale realizaciju na terenu i šest sam godina radio svoj posao ortopedskog kirurga i sveučilišnog profesora. Sada se, ponovno, samovoljno odričem fotelje, pratnje sigurnosnih službi, audija, ureda…, što također pokazuje da ‘fotelja’ uopće nije relevantno pitanje u mom životu i političkom djelovanju.

No, želim u tom svjetlu naglasiti kako je Predsjedništvo naše stranke jednoglasno prihvatilo inicijativu pokretanja procesa ujedinjavanja - kazao je Božo Ljubić dodavši kako su svoju platformu s načelima na kojima bi se temeljili vodili razgovori o ujedinjenju još prije desetak dana dostavili HDZ-u BiH. - Nikakav odgovor još nismo dobili pa se može reći, unatoč različitim medijskim tvrdnjama, da razgovori o ujedinjenju nisu uopće počeli, kazao je Ljubić.

Složiti se oko načela
Ako se složimo oko načela, a riječ je o ravnopravnoj poziciji oba politička subjekta i o institucionalnom vođenju ovog procesa, uz podršku baze, proces ima dobre šanse za potpuni uspjeh, kazao je predsjednik HDZ-a 1990. dr. Božo Ljubić naglašavajući kako je ‘i za svađu i za ljubav potrebno dvoje’.

Ključne riječi
HDZ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije