Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOŠTIVANJE MJERA

Božinović: Zbog kršenja samoizolacije 119 dojava, sedam prijava za širenje zaraze

Vlada donijela odluku o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
14.12.2020.
u 14:13

Dodao je da su inspektori izvršili ukupno 2759 nadzora poslovnih subjekata i izdali 75 usmenih upozorenja te jedan prekršajni nalog u visini od 30.000 kuna zbog kršenja nužne epidemiološke mjere obaveznog mjerenja temperature na ulazu u jedan trgovački centar zatvorenog tipa

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak kako je od posljednje vladine sjednice policija utvrdila kršenje mjera samoizolacije kod 119 građana te je zbog širenja i prenošenja zaraze podneseno sedam optužnih prijedloga.

''Policijski službenici su proveli nadzor nad ukupno 11.785 objekata i događaja. Temeljem zaprimljenih dojava i kroz regularni rad je utvrđeno kršenje mjera u devet objekata. Kod 119 građana je utvrđeno kršenje mjera samoizolacije za što će biti podnijeti prekršajni nalozi, a zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti bit će podneseno sedam optužnih prijedloga'', izvijestio je Božinović.

>> VIDEO Velike gužve na testiranju u Zagrebu

Dodao je da su inspektori Ravnateljstva civilne zaštite izvršili ukupno 2759 nadzora poslovnih subjekata i izdali 75 usmenih upozorenja te jedan prekršajni nalog u visini od 30.000 kuna zbog kršenja nužne epidemiološke mjere obaveznog mjerenja temperature na ulazu u jedan trgovački centar zatvorenog tipa.

Pripadnici Državne intervencijske postrojbe proveli su 1797 nadzora prilikom čega je utvrđeno 292 nepravilnosti, otklonjeno je njih 75, a na daljnje postupanje je upućeno 217 službenih zabilješki, nadodao je.

Božinović je izvijestio da je Nacionalni stožer civilne zaštite donio u ponedjeljak odluku o izmjeni odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH kojom se mjere koje se odnose na ograničeni režim prelaska graničnih prijelaza produžuju do 15. siječnja 20121. godine.

Na prijedlog Županijskog stožera Bjelovarsko-bilogorske županije donesena je odluka koja se odnosi na uvođenje novih nužnih epidemioloških mjera za područje županije u trajanju do 31. prosinca, a koje se odnose na zabranu posjeta korisnicima ustanova socijalne skrbi i odraslih osoba s invaliditetom te na zabranu izlazaka korisnika osim u iznimnim slučajevima, nadodao je Božinović.

Nastavljena je isporuka opreme iz skladišta civilne zaštite, a u ovom trenutku je izdano 1,037.500 artikala, odnosno 120 tona koje se redovito zanavljaju, izvijestio je Božinović dodajući da je Ravnateljstvo civilne zaštite zaprimilo dodatnih 100.000 brzih antigenskih testova koji se distribuirani svim županijskim zavodima za javno zdravstvo te Gradu Zagrebu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije