Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF NACIONALNOG STOŽERA

Božinović: Vjerujem da će za tri-četiri tjedna Dubrovnik biti prihvatljiv za strane goste

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
31.03.2021.
u 20:04

Božinović je stava da ministar Vili Beroš ne treba dati ostavku zbog problema u zdravstvu, među kojima se ističu veliki dugovi prema veledrogerijama zbog čega je jučer došlo i do obustave dostave lijekova bolnicama.

Potpredsjednik Vlade i šefa Nacionalnog stožera Davora Božinovića priznao je da je zabrinut zbog trenda rastućih brojki novooboljelih. 

- Ono što je bitno, na pragu smo turističke sezone, države koje su naša emitivna tržišta gledat će nas i regionalno. Dubrovnik ima najoštrije mjere, ali vjerujem da će za tri, četiri tjedna biti prihvatljiv za strane goste - kazao je Božinović za Dnevnik.hr.

Upitan o maskama na otvorenom koje su bile najavljene za područje grada Zagreba, no od kojih se odustalo potpredsjednik Vlade istaknuo je kako se na otvorenom teško zaraziti ako se drži potreban razmak. 

31.03.2021.Zagreb. - Konferencija za medije Stozera civilne zastite RH Davor Bozinovic Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Božinović je stava da ministar Vili Beroš ne treba dati ostavku zbog problema u zdravstvu, među kojima se ističu veliki dugovi prema veledrogerijama zbog čega je jučer došlo i do obustave dostave lijekova bolnicama. 

Ministar unutarnjih poslova komentirao je i obilježavanje obljetnice akcije Plitvice zbog koje je došlo do sukoba između Ureda Predsjednika i Vlade. Podsjećamo, Ured Predsjednika tvrdi da su oni predlagali zajednički vijenac državnog vrha, no bili su odbijeni zbog epidemioloških mjera, dok Vlada pak tvrdi kako nije bilo nikakve komunikacije između njih po tom pitanju. 

- Ja sam poslao pismo Uredu predsjednika i Uredu predsjednika Vlade da predlažemo da treba ići sukcesivno, da se ne bi na jednom mjestu našlo više od 25 ljudi. Ured predsjednika je odgovorio da prihvaća naš prijedlog. Tako je bilo i lani, bila je epidemija - ispričao je ministar. 

VIDEO: Jeftini letovi Ryanairom u lipnju kreću i iz Zagreba u 12 europskih destinacija!

Komentara 2

DU
Deleted user
22:19 31.03.2021.

Vjerujem i ja u to , pošto nam ništa drugo ni ne preostaje.

ST
Stipan
21:57 31.03.2021.

Dabogda nitko ne došao još deset godina kao turist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije