Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporost institucija

Božinović: U 6 mjeseci samo dvije kaznene prijave za zločine na Ovčari

Davor Božinović
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
17.09.2018.
u 11:22

'Ravnateljstvo policije i Ministarstva unutarnjih poslova samo je došlo do zaključka da ne možemo biti zadovoljni rezultatima i dinamikom kojom se provode istraživanja ratnih zločina na području Vukovara'

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da su tijekom šest mjeseci, koliko djeluje radna skupina za istraživanje ratnih zločina na području Vukovara, podignute dvije kaznene prijave za ratne zločine na području Ovčare.

"Ravnateljstvo policije i Ministarstva unutarnjih poslova samo je došlo do zaključka da ne možemo biti zadovoljni rezultatima i dinamikom kojom se provode istraživanja ratnih zločina na području Vukovara", rekao je Božinović na godišnjoj vježbi interventne policije 2018.

Zbog toga je glavni ravnatelj policije je 13. veljače osnovao radnu skupinu za istraživanje ratnih zločina na području Vukovara, točnije Ovčare, dodao je Božinović.

"Ovo vodstvo policije i Ministarstva unutarnjih poslova po prvi puta je osnovalo takvu radnu skupinu, upravo zbog toga da se intenziviraju kriminalistička istraživanja i napravi analiza svega što je dosad poduzeto i sistematizira građa", kazao je ministar.

U nekih šest mjeseci podignute su dvije kaznene prijave za ratne zločine na području Ovčare, istaknuo je Božinović komentirajući najavu prosvjeda za 13. listopada u Vukovaru zbog sporosti institucija u rješavanju pitanja ratnih zločina.

>> Pogledajte video: Branitelji se u centru Sarajeva sukobili s policijom

Ključne riječi

Komentara 5

LA
like_a_boss
11:44 17.09.2018.

Ovo birokratska ljiga od čovjeka je za sve režime i sve stranke. Pravi onaj beskrvni bljedunjavi birokrat. Bez srama, bez časti, bez morala. Oni nemaju stranke - svi ti božinovići, jandrokovići, kurčevići. Stranka im je - trpaj, kradi i ulizuj se novom šefu.. Dno dna ljudske civilizacije..

KR
kruti
11:33 17.09.2018.

drug božinov'ć, kaj je s kajkićem, pupavac naredil?

DU
Deleted user
12:32 17.09.2018.

Onda ostavka druže, pa tko je na vlasti? Ili ćeš se do kraja mandata iščuđavati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije