Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA

Božinović: Teško da se mogu očekivati daljnja popuštanja mjera

Davor Božinović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.03.2021.
u 12:04

Istaknuo je kako svako toleriranje nepridržavanja mjera može imati implikacije na one koji imaju najviše interesa da ostanu otvoreni.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je na konferenciji Nacionalnog stožera i o mogućem popuštanju mjera. 

– Krajem tjedna trebamo odlučiti o produžetku mjera. Sada je prerano govoriti, ali s obzirom na porast, teško je da se mogu očekivati daljnja popuštanja. Trebalo bi nam biti u fokusu da zadržimo ove mjere kako se ne bi vraćali unatrag. Pridržavanjem mjera treba se usporiti virus – kazao je ministar Davor Božinović.

Istaknuo je kako svako toleriranje nepridržavanja mjera može imati implikacije na one koji imaju najviše interesa da ostanu otvoreni.

– Mi ćemo i dalje nastaviti pratiti situaciju širenja virusa u Hrvatskoj i izvan nje i donositi mjere. Svjesni smo da se 15. trebaju produljiti mjere – kazao je ministar.

U Hrvatskoj su u ponedjeljak zabilježena 94 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 19 osoba, Provedeno je 2178 testiranja, a postotak pozitivnih bio je 4,3 posto. Na bolničkom je liječenju 805 osoba, od kojih je 74 na respiratoru.

VIDEO: Što do sada znamo o brazilskom soju koronavirusa i zašto zabrinjava znanstvenike

Podsjećamo, u posljednjem valu popuštanja mjera omogućeno je otvaranje terasa, ublažavanje epidemioloških mjera kad je riječ o školama stranih jezika i sportskim aktivnostima. 

Što je rečeno na konferenciji, možete pročitati OVDJE 

 

Komentara 34

GU
General_U
12:40 08.03.2021.

Diktatura jednog udb.a.šića

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
12:21 08.03.2021.

Božinoviću ne laprdaj!

JI
Ja i Ja
12:54 08.03.2021.

Ovaj stožer je svrha samome sebi. Ako nema mjera, nema ni potrebe za ovim lakrdijašima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije