Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITANJE SIGURNOSNE PROVJERE

Božinović: Potrebni su kontrolni mehanizmi dužnosnika

Božinović u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
29.01.2020.
u 14:44

"Naravno da su potrebni kontrolni mehanizimi, da oni moraju biti što viši, ovisno o tome koliko je visoka pozicija nekog javnog djelatnika", rekao je Božinović, dodavši da su standardi sve striktniji i stroži, što misli da je dobro

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u srijedu da su potrebni kontrolni mehanizimi dužnosnika i da oni trebaju biti što viši, ovisno o tome koliko je visoka pozicija nekog javnog djelatnika.

Božinović je to rekao novinarima koji su ga nakon svjedočenja na suđenju Tomislavu Sauchi u aferi Dnevnice pitali trebaju li ministri prolaziti sigurnosne provjere, slijedom jučerašnje izjave premijera Andreja Plenkovića koji je rekao da ministri ne prolaze sigurnosne provjere.

"Naravno da su potrebni kontrolni mehanizimi, da oni moraju biti što viši, ovisno o tome koliko je visoka pozicija nekog javnog djelatnika", rekao je Božinović, dodavši da su standardi sve striktniji i stroži, što misli da je dobro. Kad je riječ o načinu na koji bi se to tehnički obavilo rekao je da o tome ne može govoriti. Dodao je, međutim da nije velika filozofija kako to napraviti, ali treba tome dati vremena.

"Mi proživljavamo tranziciju u puno sfera rada, jedna od tih je imenovanje osoba na odgovorne dužnosti, nešto što se nekad nije ni postavljalo kao pitanje danas postaje vrlo važno i kažem to je dobro", zaključio je Božinović.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak kako nije znao niti je mogao znati za okolnosti imovinske afere razriješenog ministra zdravstva Milana Kujundžića, jer, uz ostalo, ministri ne prolaze sigurnosnu provjeru.

Upitan bi li ministri trebali, prije odabira na dužnost, proći veće provjere, Plenković je kazao da sada "kada gleda sve ovo skupa, to možda ne bi bilo loše raditi". Pojasnio je da ministri ne prolaze sigurnosne provjere te da on kao premijer, nema mehanizama provjeriti podatke koji se pojavljuju u medijima.

VIDEO Politički analitičar Ivica Relković o aktualnim političkim događajima

Komentara 4

GM
gmižić
15:59 29.01.2020.

Ko će vam onda ići u politiku!?

DU
Deleted user
14:55 29.01.2020.

evo primjera duznosnika .. .kako modric moze postati pomocnik ministra obrane za fnancije a nema ni osnove financija i ima kaznenu prijavu ..gdje je tu moral....????

DU
Deleted user
14:54 29.01.2020.

A što ste do sada radili? 30g ste na vlasti a nakon slučaja Sanader je ukinuta provjera dužnosnika. To ne da je suludo nego je očito ruganje otuđenih političkih elita s ostatkom populacije. Jer jedan i jedini je kradeze uu svemiru i okolici i cjelokupnoj povijesti svemira od velikog praska do danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije