Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMAMO VISOKU PROCIJEPLJENOST'

Božinović: U ovom trenutku nema ukidanja COVID potvrda

Zagreb: Održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Matija Habljak/PIXSELL
07.02.2022.
u 15:11

Ne mogu vam reći koji je to broj, jer i kad uzmete ove zemlje na čije se primjere pozivate, nitko nije postavio taj broj, kazao je Božinović

Ministar Davor Božinović obratio se javnosti nakon što je najavljeno 'djelomično' ukidanje COVID potvrda. 

- Ne možemo govoriti konkretno o ukidanju covid-potvrda. Vidjeli ste da je Njemačka najavila da ide u ublažavanje mjera prije Uskrsa, to je još daleko. U ovom trenutku nema ukidanja COVID potvrda - potvrdio je to ministar pa nastavio: 

- Vodi se računa o ranjivim skupinama, da se poštuje i šengenski zakon i nacionalno zakonodavstvo. A što se tiče snimanja, koje na granici nije dopušteno, to je policijski postupak. To je smjernica na razini granične policijske postaje - dodao je. 

Komentirao je i kada bi moglo doći do potpunog ukidanja. 

- Mi još imamo visok broj zaraženih, još uvijek moramo voditi računa o tome da otkad su COVID potvrde uvedene, više od 125.000 ljudi je detektirano pozitivnih. Time smo usporili širenje korone u radnim prostorima, s tim da su radile esencijalne djelatnosti. Pokazale su maksimalnu korisnost - kazao je Božinović.

- Ne mogu vam reći koji je to broj, jer i kad uzmete ove zemlje na čije se primjere pozivate, nitko nije postavio taj broj. Nekad su zemlje imale semafor na 200, 400, a sada na tisuću jer se pokazalo da je ova varijanta drugačija. Mi još nismo u fazi visoke procijepljenosti tako da o svemu moramo voditi računa - kazao je. 

Komentara 19

AN
anto9
15:22 07.02.2022.

Ima Izreal odlicnu procjepljenost pa?

ZN
znase
15:16 07.02.2022.

Tako je druže sekretare! Neće tebi netko pametan govoriti kako i što raditi…

FO
Four
15:21 07.02.2022.

Jasno,pokusat će što duže držati ovo stanje neizvjesnosti uz pomoć plaćenih prodanih medija,jer kad se cirkus završi dolazi plaćanje računa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije