Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasprave o novim mjerama

Božinović o zabrani kave za van: 'To bi praktički bilo otvaranje kafića'

U posljednja 24 sata zabilježena su 643 nova slučaja zaraze koronavirusom
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
28.01.2021.
u 21:56

Ako bude povoljna situacija u djelatnostima koje su sada zakinute moguće je popuštanje, govori

- Dozvola za prodaju kave za van bila bi praktički otvaranje kafića, rekao je u emisiji Dnevnika Nove TV ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, komentirajući navode Glasa poduzetnika kako je takva zabrana diskriminacija.

Na navode udruga ugostitelja o mogućim otvaranjima kafića, usprkos mjerama, Božinović je kazao kako se ''nada da to toga neće doći'', a ako dođe do opadanja brojki, doći će i do revidiranja mjera.

- Ako bude povoljna situacija u djelatnostima koje su sada zakinute moguće je popuštanje. Sve ono što smo do sad komunicirali ovisno je o razvoju epidemije. Tu je nekoliko novih faktora, vezanih i za pojavu novih sojeva. u Hrvatskoj to još nije slučaj, nadamo se da tako i ostane, govori.

Na pitanje aktualne borbe s nabavkom cjepiva, kazao je kako ''smo se mi opredijelili da EU pregovara umjesto nas'', tako da mi sami ne možemo puno, ali smatra kako će ''Europska komisija iskoristiti sve mogućnosti da proizvođače natjeraju da se pridržavaju onog što je potpisano''.

Što se tiče nove preporuke da se cjepiva AstraZenece ne koriste na građanima starijima od 65 godina, Božinović govori kako imamo plan B, koji će malo usporiti tempo cijepljenja, no ne i znatnije oštetiti.

- Plan je kad nam dođu dovoljne količine Pfizrea i Moderne i Jonson&Jonson, sigurno je da ćemo postići svoj cilj, možda ne planiranim tempom, ali do jeseni sigurno, kazao je.

Komentara 25

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
22:15 28.01.2021.

Pazi ovog idiota, i kretenske izjave. I takvi nama mediokriteti upravljaju? Koji ćete nam vi onda racku u banskim dvorima ako ste sve prepustili eu? Pa neka nam onda i eu da europske plaće terma vam bemje parazitsku. Kako se Vučić ispišao po eu i osigurao cijepiva, a vide ovih salonskih orangutana. ..

CL
cleanmaster
22:26 28.01.2021.

i ti kad otvoris usta isto je zvuk kao i iz otvora otraga.....

SA
sargu123
22:23 28.01.2021.

Kava za van - otvaranje kafića!?!? ...Jesu li ovome sve daske na broju???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije