Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do kraja tjedna strože mjere
Povratak na članak

Božinović objasnio što je s obveznim cijepljenjem protiv korone

– Znate da po Zakonu o zašiti pučanstva od zaraznih bolesti postoje cjepiva koja su obvezna. U svakom slučaju moramo znati kako je potrebno da oko 70 posto odraslog stanovništva bude procijepljeno kako bi cjepivo zaustavilo širenje epidemije i to je nešto o čemu ćemo voditi računa da se dogodi – kazao je Božinović

Komentari 16

AN
anemijodezerterija
14:55 24.11.2020.

Evo baš gledam kurikulume fakulteta za ONO i DSZ i političke škole u Kumrovcu, sve ono što je završio drug Božinović, i ne vidim kolegije Infektologija, Epidemiologija, Javno zdravlje i slično. Druže Božinoviću, temeljem kojih osobnih kapaciteta ste dali ovakvu procjenu.

VL
SZ
stela_zg
15:09 24.11.2020.

zdravstveno osoblje je već masovno razvilo antitijela na SARS-CoV-2 virus. da li ih je potrebno cijepiti ako su već stekli imunost i time riskirati epidemiju nuspojava koje prijete urušavanjem zdravstvenog sustava zbog velikog broja bolovanja? tko će vam raditi u zdravstvenim ustanovama ako se zdravstveno osoblje razboli od nuspojava? već se zaboravio transverzalni mijelitis? netko tko dobije transverzalni mijelitis je nepokretan, ne kontrolira stolicu i mokrenje, može trpiti velike bolove u ekstremitetima. tko će se brinuti o onima koji se razbole od cjepiva? kažu da se neće cijepiti mlađi od 18g i to je najbolji dokaz koliko je to novo cjepivo potencijalno opasno i škodljivo. da imate sigurno i neškodljivo cjepivo mogli bi ga dati i dojenčetu kao što mu dajete mnoga druga cjepiva kao bcg ili cjepivo protiv hepatitisa b koji se rutinski daju već u rodilištu.

VL
SN
snicl
15:04 24.11.2020.

Uživajte u testiranju cjepiva. Ostat ću sa svojih 99,9965% šanse.

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
15:31 24.11.2020.

Kao sto su "teoreticari zavjera" i predvidjali... ipak obavezno/prisilno cijepljenje! Eh pa, malo ste se z**ebali... To bi mogao biti pocetak kraja najvece mafijaske organizacije u povijesti covjecanstva...

VL
Avatar nosac
nosac
15:08 24.11.2020.

može obavezno ako ćemo imati fond za odšete za nuspojave

VL
DR
drMS
15:20 24.11.2020.

Znaci, ako to govori ministar unutarnjih poslova, bit ce prisile da se dodje do 70%. Uz podrsku njegovog ministarstva, bit ce mo „dragovoljno“ prisiljeni.

VL
MO
montello
17:46 24.11.2020.

nije 100 postotno sigurno necu se cjepiti dok ne bude 100 posto sigurno,,

VL
DU
Deleted user
15:06 24.11.2020.

Već se piše da je Božinović izjavio da će cjepivo biti obvezno, a ovdje vidim da neće. Ne razumijem od kuda potreba i kome i čemu služi to utjerivanje straha onima koji ne žele cjepivo, dijeljenju ljudi na za i protiv kao i stvaranju možebitnih nemira u društvu. Stvarno svašta.

VL
DA
dado19
15:06 24.11.2020.

Pa realno htjeli ili ne htjeli morat cemo se cijepiti. Pojedine avio kompanije vec su najavile da nece biti moguce uci u avion putnicima koji nisu cijepljeni, zatim ce vjerovatno biti i uslov za prelazak granica potvrda o cijepljenju itd... Zdravstveno osiguranje nece placati lijecenje covid pacijenata ako nisu cijepljeni,itd... Mislim niko nece dozvoliti da se gradjani koji nisu cijepljeni setkaju n sve strane i sire zarazu.

VL
DU
Deleted user
14:58 24.11.2020.

Naravno da svi trebaju na cijepljenje, ako neće odmah sankcije

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.