Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
C MODEL OPRAVDAN

Božinović o povratku u školske klupe: Ako vam brojevi rastu, nije logično da se sada ide u popuštanje

učionica
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
15.04.2021.
u 12:55

Brojevi rastu od trenutka kad se krenulo s modelom C, rekao je Božinović

Nakon sastanka Znanstvenog savjeta ministar Davor Božinović kazao je da se postojeće mjere produžuju. Dodao je da i dalje lokalni stožeri u suradnji s Nacionalnim mogu donositi strože mjere jer oni najbolje znaju epidemiološku situaciju na svome području. Kazao je da će Stožer nastaviti pratiti situaciju. Novinare je zanimalo što su znanstvenici iz Savjeta kazali o vraćanju učenika u školske klupe tamo gdje je sada na snazi C model. 

Ministar je rekao, da što se tiče škola, da postoje različita mišljenja.

"Neki smatraju da je primjena C modela opravdana. Mi to također smatramo. O tome odluku donosi posebno povjerenstvo pri Ministarstvu znanosti ", rekao je Božinović.

"Brojevi rastu od trenutka kad se krenulo s modelom C", rekao je Božinović i dodao da nema razloga da se ta odluka mijenja. "Ako ste u određenoj situaciji primjenjivali C model, nije logično, ako vam brojevi rastu, da se sada ide u popuštanje", kazao je.

No, svi osnovnoškolci grada Zagreba od ponedjeljka se vraćaju u škole, potvrdili su tako iz Ministarstva obrazovanja. Tako će u direktnu nastavu, takozvani A model, uz učenika razredne nastave (od 1. do 4. razreda osnovne škole) i svi učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola. 

Komentara 10

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
13:02 15.04.2021.

Zašto onda Zagreb vraća učenike u škole, ako nije logično da se ide u popuštanje? Toliko o vjerodostojnosti.

JM
ja-ma
13:11 15.04.2021.

E, moj Lovriću..još mjesec dana do izbora. Jedva čekam!

DL
dvanaest_legija
13:16 15.04.2021.

Djecu u škole!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije