Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PRATNJI GENERALOVOG SINA

Božinović na grobu generala Janka Bobetka: 'Ponosni smo na njegovu ulogu u oba rata'

bobetko
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
21.06.2020.
u 22:37

- Zahvaljujući njemu i onima koje je predvodio u svojim bitkama tijekom 20. stoljeća Hrvatska je danas slobodna i suverena nad cijelim svojim teritorijem - poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zapalio je danas svijeću na grobu Janka Bobetka, prvog stožernog generala HV-a i sudionika prve antifašističke postrojbe u ovom dijelu Europe.

- Danas sam zajedno s Ivanom Bobetkom zapalio svijeću na grobu njegova oca prvog stožernog generala HV-a Janka Bobetka, koji je zajedno sa svojom braćom prije 79 godina bio jedan od sudionika osnivanja prve antifašističke postrojbe u ovom dijelu Europe. Te 1941. Janko Bobetko kao golobradi mladić stao je na stranu slobode, protiv agresije te zala nacionalsocijalizma i fašizma. A 1991. s pune 72 godine odazvao se pozivu predsjednika Tuđmana i stao na čelo mladim domoljubima, golobradim kao što je i on bio 1941., te od njih napravio prekaljene ratnike s kojima je uspio najprije zaustaviti velikosrpsku agresiju, a nakon toga i osloboditi Republiku Hrvatsku. Neizmjerno smo ponosni na generala Janka Bobetka i njegovu ulogu u oba rata. Zahvaljujući njemu i onima koje je predvodio u svojim bitkama tijekom 20. stoljeća Hrvatska je danas slobodna i suverena nad cijelim svojim teritorijem. S velikom mu zahvalnošću odajemo poštovanje, ponosni što je bio uvaženi član HDZ-a, a nakon okončanja briljantne vojne karijere i naš saborski zastupnik - poručio je Božinović putem Facebooka.

 

Komentara 5

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
23:06 21.06.2020.

Ponosni smo na njegovu ulogu u oba rata i saznanje da nije završio kao pravnomočno osuđen na haškom sudu za ratne zločine poput nekih drugih idola i uzora.

AM
Ante_Matic
09:33 22.06.2020.

Meni nešto logigički ne štima. Kako se možete dva puta za redom oslobađati. Postoji li još neki primjer?

TS
Tito sveti
00:47 22.06.2020.

Ma nije valjda i on bio partizan A kaj oni nisu losi sudeci po komentarima i kaj nije sramota bit clan NOB i kaj nismo maknuli vecinu imena ulica i trgova tih antifasista I glavnog tita jer tak je reko hasanbegovic i ta svita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije