Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR BOŽINOVIĆ

'General Krstičević ni ovaj put nije iznenadio'

Davor Božinović
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/3
24.07.2017.
u 22:08

Upitan zna li se uzrok otvorenog plamena koji je doveo do velikog požara u Dalmaciji, Božinović je odgovorio kako se radi o jednom iznimno opsežnom očevidu

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je poručio kako ni u jednom trenutku nije dvojio da će Damir Krstičević nastaviti obnašati dužnost potpredsjednika Vlade i ministra obrane te, kako je kazao, dovršiti ozbiljan i važan posao koji je s cijelom Vladom počeo raditi.

"On je bio taj pokretač reformskih poteza u smislu donošenja strategija nacionalne sigurnosti. Prema tome, general me nije ni ovaj put iznenadio", izjavio je ministar Božinović novinarima u Pazinu.

Upitan zna li se uzrok otvorenog plamena koji je doveo do velikog požara u Dalmaciji, Božinović je odgovorio kako se radi o jednom iznimno opsežnom očevidu koji provodi splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

"Formirana je radna skupina kriminalista koja radi na pronalasku odgovora na pitanja kako i tko je to eventualno počinio. Svi znamo da kada su u pitanju požari, obično dokazni materijal izgori s vatrom i onda je proces dokazivanja puno teži. No, radi se u svim postojećim tehnikama, uključujući i obavijesne razgovore sa stanovništvom lokalne zajednice", rekao je.

Nakon sastanka s istarskim županom Valterom Flegom te gradonačelnicima Pule i Pazina Borisom Miletićem i Renatom Krulčićem, ministar je izrazio zadovoljstvo stanjem sigurnosti na području Istre, kao dokaz dobre sinergije i suradnje između policije i jedinica lokalne uprave i samouprave.

"Turizam je naročito u Istri vodeća gospodarska grana te uz ljepotu naše obale sigurnost doprinosi brendiranju  hrvatskog turizma u velikoj mjeri, jer puno ljudi odlučuju doći u Hrvatsku jer se tu osjećaju sigurnima. Mnogi to ne znaju, ali iza uspješnih turističkih sezona stoji i naporan rad policijskih službenika", istaknuo je Božinović.

Izrazio je zadovoljstvo stanjem na graničnim prijelazima gdje se zahvaljujući preventivnom angažmanu Vlade, kako je kazao, uspjelo ishoditi da se unatoč značajnom povećanju broja turista i zakonodavnih promjena u EU što se tiče graničnih kontrola to ne odražava na duljinu čekanja na ulazak u Hrvatsku.

 

Komentara 8

BR
brojevi
23:33 24.07.2017.

Ne sumnjam u uzroke požara po Dalmaciji. Koordinirana namjerna palež od strane srpskog obavještajnog podzemlja u čijem su sastavu diverzantske i subverzivne čelije. To sam saznao još kao dječak daleke 1972 god. u Beogradu kada sam igrom slućaja slušao konspirativnu grupu "građana" kako se hvali svojim organiziranim akcijama paleži po Dalmaciji. Naravno, neki požari su maslo neodgovrnih pojedinica ili specijalnih atmosferskih neprilika.

DU
Deleted user
23:09 24.07.2017.

čovjek se drži za riječ, vol za rogove

BU
Budak
22:26 24.07.2017.

Bozinovic i Krsticevic se vjerojatno znaju iz JNA ili iz Kumrovca. 1987 bio je Savjetnik u Republickom sektetarijatu za narodnu obranu a Krsticevic tih godina pristupa JNA i ide u Beograd. Sad je prvi ministar unutarnjih poslova a drugi obrane. Crveni princ Plenkovic okuplja stare kadrove oko sebe i opet s njima preuzima kontrolu u drzavi. Donosi se Lex AGROKOR, kupuje se INA i avioni ... Nestati ce milijarde a glume domoljube i demokrscane. A narod vjeruje ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije