Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPUŠTANJE MJERA

Božinović o održavanju misa: 'Vjernici i svećenici bili su disciplinirani'

Davor Božinović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
28.04.2020.
u 19:48

U nedjelju crkve otvaraju vrata vjernicima, ali epidemioloških uputa za održavanje misa još nema.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je epidemiološka slika u Hrvatskoj dobra, ali da se e-Propusnice ipak neće ukidati prije 11. svibnja. 

Božinović je rekao kako su faze popuštanja podijelili u tri etape u kojima će pratiti kako se odvija situacija s virusom i raste li broj oboljelih. 

- Uspješnost jedne faze omogućuje ulazak u drugu. Imamo dobru epidemiološku situaciju, no sad svi moramo biti pametni i disciplinirani da bismo je održali, rekao je Božinović.

U nedjelju crkve otvaraju vrata vjernicima, ali epidemioloških uputa za održavanje misa još nema, pišu RTL Vijesti

- Naši stručnjaci epidemiolozi su u komunikaciji s predstavnicima vjerskih zajednica. Znam da je jedan detaljan draft danas otišao i sad su vjerojatno tu nekakva usuglašavanja što i kako provesti, rekao je Božinović. 

Božinović je istaknuo i kako je ključno održavanje fizičke distance

- Ovisit će vjerojatno i o veličini crkve. U veću bi moglo više ljudi, u manju manje. Postoji i mogućnost održavanja i misa na otvorenome, rekao je Božinović, a na pitanje zašto se ne otvaraju kina i kazališta, dodao je da nema razloga sumnjati jer se pokazala disciplina kad su u pitanju vjernici i svećenici svih konfesija. 

- Nema sumnje da će se svi, kad to krene, držati pravila. 

Komentara 7

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
19:56 28.04.2020.

Proleteri neznaju za ljepotu, kulturu i disciplinu. Žive u otetim stanovima i svojim neradom i neciscenjem pretvorili su ih stakornjake i slamove...

RI
rimac444
22:33 28.04.2020.

Levi ne mogu razumjeti da je čovjek i duševno biće i da ima potrebu osim tjelesne i duhovnu hranu, njima je dovoljno da posjete zoološki vrt i posjete svoje prethodnike.

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
09:44 29.04.2020.

Gorkić Taradi – Konobar s olovkom: "Država iz proračuna plaća njihova privatna okupljanja u crkvama na misama. Ako je netko sad graknuo da to nisu privatna okupljanja ja pitam kako nisu ako je u 3. fazi “popuštanja” predviđeno, između ostaloga, da se 11. svibnja omoguće okupljanja do deset osoba, ali i dalje bez većih javnih okupljanja. Istovremeno plan je da se vjerska okupljana dopuste već od 2. svibnja. Sad ili je ovo neki neogregorijanskojulijanski kalendar po kojem 2. svibnja dolazi prije 11. svibnja ili su vjerska okupljanja privatna? A ako na privatnim okupljanjima nema ograničenja broja osoba tko prvi organizira neku privatnu feštu pa da se okupimo i proslavimo? Recimo ateističko nevjersko okupljanje zbog vjere?" PS: ako trebate propusnicu samo recite da idete na misu, rješava se pozitivno brzinom munje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije