Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET S KOLEGAMA

Božinović do kraja tjedna u Izraelu, Rumunjskoj i Njemačkoj

Davor Božinović
Goran Stanzl/Pixsell
12.06.2018.
u 08:12

Na Međunarodnom forumu o domovinskoj sigurnosti u Jeruzalemu Božinović će se u utorak, 12. lipnja, sastati s ministrom javne sigurnosti Izraela Giladom Erdanom.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ovoga će tjedna posjetiti Izrael, Rumunjsku i Njemačku gdje će se sastati s kolegama s područja sigurnosti i unutarnjih poslova zemalja domaćina, ali i drugih partnera poput SAD-a i Austrije.

Na Međunarodnom forumu o domovinskoj sigurnosti u Jeruzalemu Božinović će se u utorak, 12. lipnja, sastati s ministrom javne sigurnosti Izraela Giladom Erdanom. Teme sastanka su, kako se doznaje u MUP-u, razmjena informacija i suradnja u borbi protiv kriminaliteta na međunarodnoj razini, obuka i primjeri dobre prakse, borba protiv cyber kriminaliteta, izazovi terorizma te sprječavanje zlouporabe i krijumčarenja droge.

U srijedu, 13. lipnja Božinović će sudjelovati na Međunarodnom forumu o domovinskoj sigurnosti koji će obuhvatiti teme kao što su trendovi globalnog i domaćeg terorizma, metode za borbu protiv terorizma i prevencija terorizma, a govor će između ostalih održati i predsjednik Izraela Reuven Rivlin.

Istog dana Božinović će se sastati s državnom tajnicom za domovinsku sigurnost SAD-a Kirstjen Nielsen, što je nastavak dijaloga početog Božinovićevim posjetom Ministarstvu domovinske sigurnosti SAD-a u siječnju u Washingtonu. Tijekom posjeta Bukureštu od 14. do 15. lipnja Božinović će sudjelovati na Ministarskoj konferenciji Salzburškog foruma, gdje će se uoči početka skupa sastati s austrijskim saveznim ministrom unutarnjih poslova.

U petak, 15. lipnja u 12 sati ministar Božinović u Berlinu će se sastati sa Saveznim ministrom unutarnjih i domovinskih poslova i graditeljstva SR Njemačke Horstom Seehoferom. Teme sastanka su razvoj migracija na području država zapadnog Balkana, zajednički europski sustav azila, zaštita vanjskih granica, ali i članstvo Hrvatske u šengenskom prostoru.

Davor Božinović
1/6

Komentara 6

ZA
zarac
16:23 12.06.2018.

Kako je tužno vidjeti kako "domoljubi" pljuju po svojim donedavnim vitezovima.

RI
rightside
15:08 12.06.2018.

ko prvo, daleko naj nesposposobniji ministar,,zna se naime zasto je plenkovic bas njega stavio na to mjesto, drugo,,kad bi vjerovao da bi taj zbilja mogao podici domovinsku sigurnost na visu granicu, proglasili bi me neuracunljivim,u to sam siguran,,pa jedva cekam da ode ,zajedno sa plenkovicem,,

KO
kold
17:17 12.06.2018.

Halo ministre stranci ti mlate miliciju a ti skitaš po inostranstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije