Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACIONALNI STOŽER

Božinović apelirao na građane da ne putuju u područja pogođena koronavirusom

Foto: Screenshot
07.03.2020.
u 16:11

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se čekaju rezultate 5 testiranja.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu navedeno je kako je do sada u Hrvatskoj zaraženo 12 osoba. Ministar Davor Božinović apelirao je na građane odgode putovanje u područja pogođena koronavirusom, dok je ministar zdravstva Vili Beroš rekao kako čekaju rezultate 5 testiranja.

- Kako što znate, do sada je u Hrvatskoj je potvrđeno 12 oboljelih osoba. Sve službe rade intenzivno i koordinirano obavljaju svoje zadaće, rade predano - istaknuo je ministar unutarnjih poslova te se zahvalio u svoje ime i ime Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu na radu, te je ponovo apelirao na građane da ne putuju u područja pogođena koronavirusom. 

- Svi naši bolesnici su dobro. Većina je s vrlo blagim simptomima. Prema posljednjim znanstvenim istraživanjima, smrtnost je manja od 2 posto - kazao je ministar Beroš.

1/13

- Važno je napomenuti kako ne možemo uspoređivati smrtnost kod gripe i koronavirusa, jer godinama radimo imunizaciju od gripe te pozivamo ljude da se cijepe. Bit ćemo krajnje oprezni jer virus može mutirati, ali sve naznake pokazuje da će biti bolje- naveo je ministar zdravstva. 

Prof. dr. Alemka Markotić istaknula je kako je dobro stanje hrvatskih pacijenata zaraženih koronavirusom i da su stabilno.

- Bitno je istaknuti ono što je ministar kazao, prevencija je važna stvar. Spomenut ću ponovo rizične skupine kao što su bolesnici s kroničnim bolestima...kod njih ovaj virus može izazvati teži tijek bolesti. Neki najnoviji podaci govore o tome kod tih bolesnika mogu ostati kronične posljedice - kaže prof. dr. Alemka Markotić koja navodi kako se veliki broj osoba zaraženih kotronavirusom diljem svijet oporavio što je pozitivan znak, no da su nepovoljni podaci iz Italije.

Video: Alemka Markotić u studiju Večernjeg lista odgovarala na pitanja čitatelja o koronavirusu


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije