Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vode se razgovori u vladi i stožeru

Božinović: Ako će se i ići u popuštanja, ona će biti popraćena striktnim epidemiološkim okvirima

Mjere
Foto: PIXSELL
1/4
24.02.2021.
u 12:23

Mi bismo voljeli da nam mjere traju što dulje i, ako nešto otvorimo, da se to ne zatvori za tjedan ili dva, rekao je Božinović

O popuštanju mjera od 1. ožujka vode se intenzivni razgovori u Vladi i u Stožeru. Trajat će do kraja tjedna. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je danas na konferenciji za medije da će se uzeti u obzir i rast broja novozaraženih u posljednjih nekoliko dana. 

"Kao što vam je poznato, mi smo počeli i intenziviramo razgovore. To sve moramo uzeti u obzir. Ne bih htio reći ništa konkretno. Nećemo se povoditi za rješenjima u drugim državama. Ako itko pomisli da je ono najgore prošlo, situacija se pogoršava u našem istočnom susjedstvu. Vidimo da se brojevi dižu i u Splitu. Ono što se da iščitati jest jedna vrsta opuštanja, što nije dobro, pogotovo ako se to svodi na neka veća okupljanja i proslave koje su zabranjene. Poanta je da svi shvate da su takva intenzivna druženja zapravo riskantna. Sada, kada sve to uzmemo u obzir, mi ćemo na našim sastancima razgovarati o tome što se može napraviti od 1. ožujka. Ponavljam, svima nam je interes isti, a to je da se život normalizira", rekao je Božinović.

"Ako će se i ići u određena popuštanja, ona će biti popraćena striktnim epidemiološkim okvirima koji će možda opet  izazvati nerazumijevanje, ali činimo sve što možemo kako bismo otpustili tenzije. Bit će to i dugi razgovori i u Vladi i u Stožeru koji će trajati do kraja tjedna. Poanta uspjeha jest da svi shvate da se moramo pridržavati mjera", kazao je Božinović. 

"Mjere ovakve ili onakve, ali svatko mora učiniti sve da bi zaštitio sebe i svoje starije", dodao je. "Mi bismo voljeli da nam mjere traju što dulje i, ako nešto otvorimo, da se to ne zatvori za tjedan ili dva. Zapravo, ako se pridržavamo mjera, više-manje sve bi moglo funkcionirati pod određenim mjerama kojih se svi moraju pridržavati. Najgore je kad mislite: "Neće baš mene, neće baš danas", rekao je Božinović. , 

Komentara 3

TH
thirtysix
13:01 24.02.2021.

“Da je iznad njih podignut onaj šareni šator čovjek bi pomislio da je cirkus stigao u grad.”

SI
sisavac
12:58 24.02.2021.

ko neka ženska se ponašaju, bude popustila ili ne bude! znamo da budete popustili, dolaze lokalni, ako ljudima nećete dati da prodišu, gubit ćete pozicije moći, i točka. što se prenemažete, kao da je to vaša dobra volja, dal ću ja moći u kafić, kolko biti, što popiti... shvatite da vlast proizlazi iz naroda, i ako odlučimo da vas nam je dosta, skidamo vas s vlasti, postavljamo druge, isto tako nesposobne, al barem da si malo dušu na vama namirimo. pa znate, uvijek smo vas vraćali na vlast nakon takvih izleta u nepoznato, želimo vam samo reći da budite malo ozbiljniji. :)

ZE
Zekoluka
18:18 25.02.2021.

Ajde više dokle muvate ovaj napačeni narod, otvaraju sve da se radi... Od ponedjeljka i u njemačkoj birtije rade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije