Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Bozanić odlazi u Vatikan, njegov nasljednik na Kaptolu Kutleša?

19.11.2018.
u 00:12

Papa je nasamo prvo primio kardinala Josipa Bozanića, a drugi dan porečko-pulskog biskupa Dražena Kutlešu, što u Crkvi vide kao mogućnost smjene na Kaptolu

Hrvatski biskupi završili su svoj pohod „Ad limina apostolorum“. Primio ih je zajedno i papa Franjo, a dvojicu biskupa i pojedinačno. Točnije, nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića u četvrtak 15. studenoga, a u petak porečko-pulskoga biskupa mons. Dražena Kutlešu. Naizgled ne bi bilo ništa neobično da se već mjesecima po crkvenim kuloarima ne prepričava priča o odlasku kardinala Bozanića s katedre zagrebačkog nadbiskupa, a kao najizgledniji kandidat spominje se upravo biskup Kutleša.

– To potvrđuje sve ono što se može čuti, tj. prije odlaska naših biskupa u Rim govorilo se da bi kardinal Bozanić mogao otići oko Uskrsa, a to je onda upravo to – kažu nam naši sugovornici u Crkvi, kod kojih smo pokušali doznati što se skriva iza šture agencijske informacije da je papa Franjo primio kardinala Bozanića kao člana Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata i Kongregacije za katolički odgoj te Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije te da je u razgovoru “između ostaloga, bilo riječi o blaženom Alojziju Stepincu, a kardinal je usto upoznao papu s pojedinostima Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije kao i s pripremama za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Zagrebu 2020.”

>>Od ostalih tema izdvajamo: 

>>Vukovar-Škabrnja: 'Sjećamo se i zaboraviti nikada nećemo'

>>Makedonija je u političkom paklu, ali za investitore je raj

>>Hrvatska ide u Ligu B nacija. Dalić: Da, izgubili smo, ali muški

>>Benicio del Toro o novoj seriji na HBO-u: Moj je lik ubojica, od njega nisam radio heroja

>>Kakav bi bio nogometni tim svjetskih lidera: Merkel je vezni, Trump napadač

 

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
20:59 18.11.2018.

Samo Petanjek, krčki biskup rodom iz Zrina, ostalo su suradnici službe...

LI
LizaLimenni
20:39 18.11.2018.

Stara deviza vatikanske diplomacije je da nekoga smijeniš tako da ga unaprijediš.

BR
BrankoZuti
22:09 18.11.2018.

A ja mislio da takvi idu u Argentinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije