Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon posjeta Hrvatskoj

Bozanić napao 'lijevu časnu' Teresu Forcades: To je anti-redovnica!

Teresa Forcades
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
19.09.2014.
u 16:03

- Kakvo je svjedočenje zajedništva s Crkvom i ljubavi prema Crkvi ona odaslala - rekao je kardinal Bozanić

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić kritizirao je u petak, na 30. redovničkim danima, španjolsku benediktinku Teresu Forcades, koja je početkom ovoga mjeseca boravila u Hrvatskoj i koju su favorizirali lijevi mediji, predstavljajući je kao ljevičarku.

- Možemo postaviti pitanje: 'Kakvo je svjedočenje zajedništva s Crkvom i ljubavi prema Crkvi ona odaslala i mogu li naše redovnice i redovnici šuteći prijeći preko toga?'. Dobivam pisma od vjernika laika koji su ostali zaprepašteni. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ako je netko redovnik ili redovnica i ako svojim nastupima ne svjedoči zajedništvo Crkve, onda je to anti-svjedočenje - upozorio je kardinal Bozanić. U svojoj homiliji u crkvi Bezgrješnog začeća BDM u zagrebačkoj Dubravi, istaknuo važnost življenja u zajedništvu s uskrslim Kristom te da su upravo su redovnice i redovnici znak zajedništva, posvećenog života, te potpunog pripadanja Kristu.

- To je svjedočenje koje redovništvo daje u Crkvi i u svijetu. Pripadnost Kristu, koje se konkretno očituje po zavjetima čistoće, poslušnosti i siromaštva. Ako se ti zavjeti promatraju isključivo u materijalnom kontekstu, onda se dobiva dojam da oni osiromašuju čovjeka, no baš naprotiv. Oni čovjeka oslobađaju da može potpuno pripadati Bogu i da može svjedočiti da Bog ima prvo mjesto u mom životu. Vi to svjedočite u Crkvi - poručio je kardinal Bozanić.

>> Ikona ljevice Teresa: Ja sam za revoluciju, drastičnu promjenu društva

>> Ljevica našla svoju Željku Markić

>> 'Zašto otac može odlučiti o doniranju bubrega sinu, a majka u slučaju pobačaja ne može'

Komentara 97

AL
Alkana
16:42 19.09.2014.

Ona možda je redovnica i benediktinka samo ne znam kojeg Benedikta i koje vjere? Katoličkoj Crkvi po svojim stavovima, na koje ima osobno pravo, sigurno ne pripada. I nije fer da onda nastupa kao katolička redovnica. Nek skine habit it i nek se priključi LGBT udrugama ili nekim sličnim

TT
tik tak
18:02 19.09.2014.

Pa razriješite ju!!!

DK
dr kaunda
22:01 19.09.2014.

Da li vrijede ista pravila i za one redovnice koje podrzavaju hdz a njih ima prilican broj, nisam procitao da je napao neku od nijh e moj bozanicu sto ti to treba jeftino i prozirno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije