Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u sljedećem mandatu

Bošnjaković priznao da je sporost jedan od većih problema pravosuđa, najavljuje daljnju digitalizaciju

Dražen Bošnjaković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
23.06.2020.
u 13:10

Za novi mandat najavljuje i uvođenje rasprava na daljinu putem videokonferencija te propisivanje okvirnih rokova trajanja postupaka

Član Središnjeg odbora HDZ-a i aktualni ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković poručio je u utorak kako će im u sljedećem mandatu cilj biti daljnja digitalizacija radi ubrzanja postupaka u pravosuđu.

"U ovom mandatu cilj nam je bio brže, bolje i modernije pravosuđe i to je obuhvaćalo digitalizaciju postupaka u pravosuđu, uvođenje elektroničke komunikacije na trgovačke i općinske sudove, a u sljedećem mandatu to ćemo proširiti i na ostale sudove”, kazao je Bošnjaković na konferenciji za novinare HDZ-a na temu „Pravosuđe i borba protiv korupcije“.

Za novi mandat najavljuje i uvođenje rasprava na daljinu putem videokonferencija, te propisivanje okvirnih rokova trajanja postupaka priznavši da je sporost jedan od najvećih problema pravosuđa.

Kada je riječ o ovrhama Bošnjaković je podsjetio na novi ovršni zakon koji treba proći treće čitanje u Saboru i za koji kaže da će dodatno zaštititi dužnike.

”Od 340 tisuća blokiranih mjerama smo uspjeli taj broj smanjiti za oko 100-ak tisuća, uveli smo snažne socijalne mehanizme za zaštitu digniteta dužnika , a novi ovršni zakon koji treba proći treće čitanje predviđa još bolje mjere”, istaknuo je.

Zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Krunoslav Katičić najavio je rješavanje dugogodišnjeg problema nedostatka prostora USKOK-a i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a kada je riječ o borbi protiv korupcije podsjetio je na donošenje strategije suzbijanja korupcije te uvođenje kodeksa korporativnog upravljanja u trgovačkim društvima u kojima Hrvatska ima većinski udjel.

Na upit novinara o mogućoj odgodi parlamentarnih izbora Katičić je odgovorio kako smatra da za sada za tim nema potrebe. „Nema potreba da se za sada ta tema uopće razmatra, treba pratiti epidemiološku strukturu i prema tome će se prilagoditi mogućnost izbora”, rekao je.

Komentara 7

TM
trade_mark
14:56 23.06.2020.

i tako već 30 godina. hvala svima, ali STVARNO niste trebali!

RO
romobil
14:29 23.06.2020.

Korumpiranost je oličenje hrvatskog pravosuđa...

RI
rimac444
22:24 23.06.2020.

Najveći problem našeg pravosuđa jeste što je do koljena još u komunjarskom sustavu, sa takvim kadroviama, kao što je i DORH koji u sve ov godine nije proceusirao ni jednog od brojnih komunjarskih kriminalaca, da ne govorimo o udrbaškim zločincima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije