Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŠNJAKOVIĆ O CESAREU:

'Uz primjenu sile, to je dijete ugurano u auto. Istražit ću sve činjenice'

Provedena ovrha nad Cesareom
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/18
20.06.2018.
u 10:30

Bošnjaković ocjenjuje kako je to vrlo specifičan i kompleksan slučaj.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je u srijedu novinarima ispred Banskih dvora provedbu ovrhe nad dječakom Cesareom Avenatijem u Splitu poručivši kako je "nezadovoljan onim što je bilo te da čeka izvješća nadležnih službi", nakon čega će odlučiti koje će korake poduzeti.

"I ja sam nezadovoljan s onim što je bilo i čekam da mi dođu izvješća da vidim je li bilo kakvih grešaka u postupanju", rekao je Bošnjaković naglasivši kako ga posebno smeta činjenica da sudac nije bio na uredovanju te da je uz primjenu sile dijete ugurano u auto.

"Mene jako ljuti da sudac nije bio i čekam obrazloženje, jer se znalo koliko je to osjetljiv predmet, znalo se da je to dijete od osam godina, znalo se da je javnost vrlo zainteresirana i da će puno ljudi biti tamo i mislim da je to sve trebalo drugačije organizirati", kazao je.

Bošnjaković ocjenjuje kako je to vrlo specifičan i kompleksan slučaj. "I majka u određenoj fazi ima jednu vrstu presude, nije bilo suradnje, ni otac nije komunicirao s djetetom, sve će to biti vrlo teško", rekao je i najavio da će pratiti razvoj situacije.

Provedena ovrha nad Cesareom
1/18

Bit će određenih izmjena u Pravilniku o postupanju u ovršnom postupku kada je riječ o djetetu, poručio je Bošnjaković.

"Ja kao ministar ne mogu mijenjati zakon, ali ćemo u tom postupku odrediti da važniju ulogu imaju vještaci, mislim da je to dobro", rekao je. Također će suci morati biti na mjestu gdje se ureduje i pritom treba izbjeći svaku vrstu prisile, istaknuo je ministar.

Komentara 102

DU
Deleted user
10:39 20.06.2018.

Mješaš se u odluke suda.Već si bio ministar i šta si napravio ništa.Jer jedino znaš ništa napraviti.

Avatar vidikurza
vidikurza
10:47 20.06.2018.

Sad negdje jede picu i uživa u slobodi.

Avatar nekakav
nekakav
11:07 20.06.2018.

zanimljivo da baš i ne osuđujete otmičarku... ne osuđujete ni to što je svojim postupcima gadno otežala sam postupak vraćanja djeteta zakonskom skrbniku. ne osuđujete to što je uništila jedan mladi život, skrivajući ga ko neki lopov. to što je ona ujedno i majka djetetu je čista slučajnost, kako je god teško prihvatili. shvatite da je žena otela dijete i učinila ga nedostupnim tati. sve ostalo su laprdanja kojima nema mjesta u normalnom razgovoru i komentarima. sva odgovornost za tugu, jad i čemer ovog djeteta je na ženi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije