Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Sabi

Bošnjaka će prisilno privesti na svjedočenje na osječki Županijski sud

Davor Javorović/Pixsell
01.07.2014.
u 11:20

Na stolicu za svjedoke u nastavku suđenja tijekom današnjeg prije podneva sjeo je Srđan Milaković, predsjednik vukovarskog SDSS-a te Sabina kći Vanja

Gorana Bošnjaka, predsjednika vukovarskog SDP-a na iduće ročište za suđenje bivšem gradonačelniku Željku Sabi za pokušaj podmićivanja vijećnika dovest će prisilno. Njegovu ispriku s priloženim liječničkim nalazom u kojemu se navodi kako je tjeskoban, napet i iscrpljen te mu se savjetuje izbjegavanje stresa, sudac osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban je odbacio jer je Bošnjak večer prije gostovao u jednosatnoj lokalnoj televizijskoj emisiji.

Na stolicu za svjedoke u nastavku suđenja tijekom današnjeg prije podneva sjeo je Srđan Milaković, predsjednik vukovarskog SDSS-a te Sabina kći Vanja. - Naša uporišta su pravna tumačenja. Držimo da ovo ponašanje nije pokriveno kaznenim djelom, dakle izvan je zone koje obuhvaća kazneno djelo i to ćemo snažno obrazložiti u završnoj riječi - rekao je Sabin odvjetnik Anto Nobilo koji, također, smatra kako u optužnici nije dokazano da je njegov branjenik ponudio mito. - Ono što piše u optužnici nije mito u najvećem dijelu - doda je. Ponašanje Marije Budimir smatra poticanjem Sabe na počinjene kaznenog djela u nekoliko navrata. Nastavak suđenja zakazan je za kraj kolovoza.

>> Na suđenju Sabi svjedočit će i njegova kći Vanja

Komentara 3

L0
luena 01
11:43 01.07.2014.

Bosnjak ,umoran -iscrpljen ,pa je naporno je jedan sat u tv studiu sjedit i odgovarat... treba to sve prisilno privesti dosta je muljanja i zavlacenja suda...

DU
Deleted user
15:04 01.07.2014.

koja smo mi država ? sudi mu se za lopovluk a on hoće biti gradonačelnik !

CH
chemica
11:53 01.07.2014.

A što tu ima za mene...Ma nema to nikakve veze s poticanjem na počinjenje kaznenog djela davanja mita. Bitno da je HDZ uspio u svojoj misiji da po svaku cijenu makne Sabu. Glasači i opet popušiše priču. Bogami, dobar je taj HDZ. Zna kako manipulirati polupismenom rajom, kao i uvijek. Tu im nema ravna. Bit će "demokracija i blagostanje", " bit ćemo ko Švicarska","u EU ćemo 2006", Sabo je kriminalac...Dobro, za ovo posljednje je potrebna pravomoćna presuda koja će teško doći, ali koga će više biti briga. HDZ će se ispričati? Naravno da neće. Možda otići s vlasti zbog amoralnog načina na koji ju je osvojio? I svi se grohotom nasmijaše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije