Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozačka buna

Bosanci blokirali prometnice zbog poskupljenja goriva, Hercegovci nisu

10.06.2018.
u 23:45

Mediji navode kako su blokirane prometnice Sarajeva, Banje Luke, Tuzle i drugih središta. Na području Hercegovine međutim nisu zabilježeni prosvjedi.

Širom Bosne i Hercegovine u nedjelju su na jedan sat blokirane magistralne i prometnice u središtima većih gradova u znak prosvjeda građana zbog poskupljenja goriva organiziranog preko Facebook skupine 'Stop poskupljenju goriva'. 

Kako su izvijestili iz Auto moto kluba Bosne i Hercegovine zbog prosvjeda građana od 17.00 sati privremeno je obustavljen promet na magistralnim i regionalnim cestama, kao i ulicama u gradskim centrima širom zemlje.

Mediji navode kako su blokirane prometnice Sarajeva, Banje Luke, Tuzle i drugih središta. Na području Hercegovine međutim nisu zabilježeni prosvjedi.

Zbog blokade prometnica zabilježene su kilometarske kolone između Doboja i Žepča.

Građani su na prosvjed pozvani putem Facebooka u znak prosvjeda što je ove godine u nekoliko navrata došlo do poskupljenja goriva, koje se danas prodaje po cijeni između 1,12 i 1,2 eura po litri. U BiH nedavno su uvedene dodatne trošarine na gorivo što je bio uvjet za nastavak izgradnje autoceste na koridoru Vc.

Na najavu prosvjeda reagirao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je rekao da će policija uklanjati vozila s ulica.

"Ne možete zaustaviti automobil negdje na cesti i tako ugrozite druge ili zaustavite promet, a nekome, recimo treba hitna pomoć u tom trenutku", rekao je Dodik. 

Komentara 27

Avatar sindarela
sindarela
08:34 11.06.2018.

Pa ljudi primaju braniteljske mirovine iz Hrvatske i to ne malo

DU
Deleted user
09:44 11.06.2018.

Jadni Bosanci , Hercegovci mogu platiti ,to je sića za njih, privatizacija još uvijek traje u Hrvatskoj , ima se ,....

DU
Deleted user
05:59 11.06.2018.

Za bijele soknice nije preskupo živi ih dvije trečine u Hrvatskoj , ono kaj je ostalo živi na jaslama koje hrane branitelje i njihove udruge .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije