Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA NEDJELJA

Borut Pahor: Uvjeren sam da će Hrvatska prije ili kasnije pristati na odluku arbitražnog suda

Borut Pahor
XINHUA/PIXSELL
23.10.2020.
u 15:34

Nova Nedjelja Večernjeg lista čeka vas na kioscima 25. listopada u novom formatu i po staroj cijeni. Ne propustite osigurati si vrhunski sadržaj za cijelu obitelj!

U novom broju Večernjakove Nedjelje očekuje vas obilje zanimljivog i atraktivnog štiva iz politike, kulture, svijeta, znanosti, sporta, mode, gastronomije... Intervjui, reportaže, analize, putopisi i kolumne otkrivaju novosti i donose pozadinu događaja iz Hrvatske i svijeta.

U ekskluzivnom razgovoru za Večernji list predsjednik Slovenije Borut Pahor govori o izvrsnim odnosima s hrvatskim dužnosnicima i kako je uvjeren da će Hrvatska prije ili kasnije pristati na odluku Arbitražnog suda. Otkrio je da se još uvijek čuje s bivšom hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor i s bivšom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te da izvrsno surađuje i s aktualnim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

U temi broja otkrivamo i za koga će doseljenici iz Hrvatske glasati na skorašnjim predsjedničkim izborima u Americi. Je li im draži Joe Biden ili Donald Trump, za Nedjelju govore američki Hrvati.

U velikoj temi iz svijeta pišemo o tome kako je plinovod Sjeverni tok 2 podijelio transatlantske saveznike. Zašto je plinovod veliki izvor tenzija između Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država i izvor podjela između Njemačke s jedne i Poljske i drugih postkomunističkih država članica EU s druge strane. Svi su protiv plinovoda, ali Njemačka nije odustala od zajedničkog projekta s Rusijom.

Naši reporteri otkrivaju i kako funkcionira život u Sloveniji nakon uvođenja policijskog sata.

U kulturnoj temi donosimo fotoreportažu u velikoj galeriji na otvorenom u Vukovaru. Umjetnik Filip Mrvelj govori kako su nastala 23 murala i 3D crteža na gradskim fasadama i mostovima koji su postali velika umjetnička i turistička atrakcija.

U povijesnoj temi donosimo priču o najvećoj terorističkoj akciji koja je potresla Hrvatsku. Kako su prije točno 25 godina islamistički teroristi aktivirali autobombu ispred policijske postaje u Rijeci.

Za Nedjeljni Večernji govore i legendarni vaterpolski trener Ratko Rudić, pjesnikinja Monika Herceg i danska redateljica Susanne Bier.

Ovu novom broju Nedjelju pronađite na dar posebni prilog Idemo na izlet - Zagreb i okolica! Koja su najljepša mjesta za siguran izlet ove jeseni otkrijte u prilogu.

Sve ovo i više pronađite u nedjelju 25. listopada, a čitajte ih cijeli tjedan.

Komentara 56

TA
Talleyard
16:42 23.10.2020.

Kriminalac Račan prodao je savudrijsku valu, taj krimanalac prodao je banke, INA-u, HT, zlatne rezerve, hotele, sve moguće ... Kada će se instuitucije i mediji usuditi pozabaviti tim kriminalcem ?

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:51 23.10.2020.

janez ne kaki

MR
mrzimcrvenekmerove
18:02 23.10.2020.

ovaj se još nada...🙉🙉🙈🙈🙈

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije