Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO

Borut Pahor se pohvalio na Twitteru i otkrio da mu vozač krši hrvatske zakone

Borut Pahor
Twitter/Borut Pahor
05.09.2019.
u 15:35

Slovenska policija opravdava predsjednika i njegovog vozača, ističući da je Pahor imao pratnju hrvatske policije i da se njegov vozač prilagodio hrvatskom protokolu.

Slovenski predsjednik Borut Pahor objavio je fotografiju na Twitteru na kojoj je vidi kako Pahor uživo prati biciklističku utrku iz Španjolske, dok njegov vozač nije vezan sigurnosnim pojasom. 

Štoviše, na fotografiji se jasno vidi kako je vozač namjerno blokirao alarm za nepropisnu vožnju. Prema hrvatskom Zakonu o sigurnosti na cestama, vozač mora biti vezan i kazna za to je 1000 kuna. 

"Sada smo ispred Šibenika, gdje se sutra sastajem s hrvatskom predsjednicom i austrijskim predsjednikom, a naš sjajni biciklist Roglič je na Vuelti tik pred ciljem, s velikim izgledom da bude pobjednik ove etape i obuče crvenu majicu", napisao je Pahor uz fotografiju koja je snimljena dok se jučer vozio sastanak s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i austrijskim predsjednikom Alexandrom Van der Bellen. 

 

Prilagodio se protokolu

Slovenska policija opravdava predsjednika i njegovog vozača, ističući da je Pahor imao pratnju hrvatske policije i da se njegov vozač prilagodio hrvatskom protokolu. 

Oni kažu kako je prema hrvatskom zakonu u nekim posebnim situacijama vozačima dopušteno da se u automobilu ne vežu sigurnosnim pojasom ako pri tome ne ugrožavaju druge sudionike u prometu.

Naime, kad štićena osoba putuje u inozemstvo, onda se metodika i taktika zaštite prilagođavaju protokolu zemlje domaćina, navode u policiji i tumače da se vozač-zaštitar nije vezao pojasom kako bi u eventualnoj izvanrednoj situaciji mogao brzo izaći iz vozila, piše Index. 

Borut Pahor
1/17
Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
16:05 05.09.2019.

Oni u sloveniji se ne vežu jer im se ne isplati za te dvije minute vožnje od jedne granice do druge...

CE
cenzura
16:41 05.09.2019.

Čl.148 st.3 Zakona o sigurnosti prometa na cestama kaže "vozila pod pratnjom nisu se dužna prdržavati odredbi ovog zakona o ............. vezivanju sigurnosnog pojasa..........."

CE
cenzura
16:34 05.09.2019.

Evo je i VL počeo prenositi "vijesti"sa Inbexa!!??? Dotaknuli ste dno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije